PEŠIĆ NAŠAO KRIVCA ZA NEUSPEH: Povreda Stefana Jovića odredila tok meča!

Autor:

Sport

24.02.2023

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor naše reprezentacije dao je izjavu posle neočekivanog poraza.

PEŠIĆ NAŠAO KRIVCA ZA NEUSPEH: Povreda Stefana Jovića odredila tok meča!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije doživeli su nestvaran poraz u Atini, pošto su izgubili od ekipe Grčke sa 97:94.

Iako su imali veliko vođstvo tokom čitavog meča, naši igrači su popustili krajem treće deonice, što su domaći iskoristili i stigli do trijmfa posle produžetka. 

Posle meča se oglasio i Svetislav Pešić, selektor Srbije, koji je otkrio razlog neuspeha.

- Dve različite utakmice. U prvih 20 minuta. Odlična odbrana, kontrolisali smo skok, odbranu, tranziciju. U drugom poluvremenu, počeli su da igraju vrlo agresivno, ne samo u odbrani, već i u napadu. Imali su mnogo ofanzivnih šuteva posle prodora ka košu. Treće četvrtina je uvek važna, a oni su počeli da igraju novu utakmicu. Mi smo izgubili Jovića u kojem imamo iskustvo. Čestitam Grčkoj na pobedi jer je pokazala karakter, a mi nismo našli rešenja da ih zaustavimo. Nismo zaustavili njihov prodor ka košu, povratne pasove i dozvolili smo im da vrate samopouzdanje. To je razlog zašto smo ovako završili meč - rekao je Svetislav Pešić.

Foto: FIBA

Reprezentacija Srbije na utakmici sa Grčkom

Srbija ima još jednu šansu da sama obezbedi plasman na Mundobasket, a nju će imati u ponedeljak, kada će u Pioniru dočekati Veliku Britaniju. Takođe, naši momci mogu već večeras da obezbede vizu za prvenstvo sveta, ukoliko Velika Britanija savlada Belgiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading