KRALJ JE STVARNO NAJBOLJI: Lebron Džejms postao igrač sa NAJVIŠE POENA u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.02.2023

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Lejkersa je srušio rekord Karima Abdula Džabara, za koji se mislilo da ga niko neće oboriti.

KRALJ JE STVARNO NAJBOLJI: Lebron Džejms postao igrač sa NAJVIŠE POENA u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su neočekivano poraženi na svom terenu, pošto je bolja od njih bila ekipa Oklahome sa 133:130, ali je meč protekao u znaku prve zvezde domaće ekipe Lebrona Džejmsa.

Naime, Džejmsu je na ovoj utakmici trebalo 36 poena kako bi konačno oborio rekord Karima Abdula Džabara po broju postignutih poena u najjačoj ligi na svetu. "Kralj" je to uspeo krajem treće deonice, čime je prestigao magičnu cifru od 38.387 poena, koliko je Džabar postigao.

Na ovaj način se glavni igrač Lejkersa ponovo upisao u istoriju, pošto je teško zamisliti neku listu rekorda koju Lebron ne drži ili nije pri vrhu iste.

Džejms je meč završio sa 38 poena, Vestbruk je ubacio 27, dok je Hačimura dodao 14 poena. Sa druge strane, Šai Gildž-Aleksander je ubacio 30 poena, uz osam uspešnih dodavanja, pa je on bio najodgovorniji što Lebronovo slavlje nije prošlo kako treba. Najbolje ga je pratio Vilijams sa 25 ubačenih poena.

Posle ovog meča, Lejkersi su na skoru od 25 pobeda i 30 poraza, dok Oklahoma ima trijumf više, uz dva neuspeha manje.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading