OBORIO SOPSTVENI REKORD: Dres Lebrona Džejmsa prodat za 3.700.000 dolara

Autor:

Sport

28.01.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan obožavalac je odlučio da izdvoji čitavo bogatstvo i kupi dres slavnog košarkaša.

OBORIO SOPSTVENI REKORD: Dres Lebrona Džejmsa prodat za 3.700.000 dolara

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms na meču Minesota - Los Anđeles Lejkersi

Dres košarkaša Lebrona Džejmsa u kojem je sa Majamijem uspeo da osvoji NBA titulu 2013. godine, prodat je prošle noći na aukciji u Njujorku za 3,7 miliona dolara, čime je postao treći najskuplji dres ikada koji je prodat u Sotebiju.

Ekipa Majamija je te godine došla do titule nakon pobede protiv San Antonio Sparsa u sedam mečeva, a u ključnoj utakmici, Lebron je ubacio 37 poena, a imao je i 12 skokova. Pre toga, do te utakmice se došlo zahvaljujući pogotku Reja Alena za tri poena u finišu šestog meča, što je do dan danas jedan od najznačajnijih pogodaka u istoriji košarke.

Na ovaj način, Džejms je oborio sopstveni rekord kada je u pitanju cena pojedinačnog dresa, ali ovo i dalje nije najskupli koji je prodat u istoriji.

Dres Majkla Džordana iz NBA finala 1998. godine je prodat za gotovo 11 miliona, dok je dres Dijega Armanda Maradone, koji je nosio 1986. godine na Svetskom prvenstvu, prodat za malo više od devet miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading