EVROLIGA ISPUNILA CILJ: Zvezda daleko od TOP 8!

Autor:

Sport

03.02.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrana igranja Fakundu Kampacu, ne dolazak Polonare i loše suđenje, sve je to kumovalo lošim rezultatima crveno-belih u elitnom takmičenju u prethodnom periodu.

EVROLIGA ISPUNILA CILJ: Zvezda daleko od TOP 8!

Foto: Starsport

Bentil i Holand sa saigračima iz Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde do pre samo nekoliko nedelja nalazili su se nadomak mesta koje vodi u plej-of Evrolige, ali se sada sve promenilo.

Srpski i regionalni šampion doživeo je četiri poraza u nizu i šanse za plasman među osam najboljih timova elitnog takmičenja su sada dosta manje.

Ipak, sve bi bilo dosta drugačije da nije bilo Evroligine odluke da zabrani Crvenoj zvezdi da registruje nove igrače, te nakon toga i zabrani Fakundu Kampacu da u Evroligi zaigra do 28. februara.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaci

Crveno-beli su zbog toga sve ključne mečeve morali da igraju bez sjajnog Argentinca, sa kojim na terenu bi rezultati sigurno bili bolji.

Takođe, zbog Evroligine zabrane Zvezda je odustala i od dovođenje Akilea Polonare, koji je umesto u Beogradu na kraju završio u Kaunasu.

Nema sumnje da bi Zvezda sa Kampacom i Polonarom na terenu bila dosta jača i da skoro sigurno ne bi ušla u seriju poraza.

Republika

Foto: Starsport

Ahile Polonara

Uz sve to, izabranici Duška Ivanovića od početka sezone imaju veoma loše suđenje u Evroligi, a to sve je još dodatno kulminiralo u poslednjih mesec dana.

Najeklatantniji primer je duel sa Barselonom u hali "Aleksandar Nikolić", u kome su arbitri bukvalo oteli pobedu srpskom velikanu, što je Evroliga kasnije i sama priznala.

Naravno, i pored toga još uvek nije sve izgubljeno za Crvenu zvezdu. Do kraja Evrolige ostalo joj je još 11 utakmica, a ono što je još bitnije jeste da će na devet od tih 11 mečeva na terenu biti i Fakundo Kampaco.

Ostaje da se vidi da li će crveno-beli uspeti da izbore željeni plasman u TOP 8, imajući u vidu da sun zbog već navedevnih stvari, u zaostatku u odnosu na timove koji se nalaze na pozicijama koje vode u plej-of.

Tome se nada i miljenik navijača i bivši košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson.

Republika

Foto: Starsport

Demarkus Nelson

- Pratim utakmice Crvene zvezde, dobro su krenuli, čak odlično, a onda je usledio mali pad. Međutim, to ništa ne mora da znači. Kada im se pridruži Kampaco, vratiće se na pobednički put. Ništa nije izgubljeno, ima još da se igra - rekao je popularni Admiral za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (3)

Loading
SrpskaBoka

03.02.2023 13:29

Dokle vise cigani o glupostima??? Zabranu dobili potpuno opravdano. Zabranu dobili Jos kad su ivanovica potpisali sto je mnogo prije nego su I krenuli u pregovore sa kampacom... Zasto ste ga dovodili??? Evroliga nije Abba pa da moze coravi da radi sta ga je volja... Da nije coravog krimosa stavila bi vam I Abba zabranu

Doca

04.02.2023 18:40

Mnogo je povreda glavnih igrača bilo. Idemo dalje. Podrška.

Funki

09.02.2023 18:33

Zar nije pocelo sve tako sto su slali falsifikovane izvestaje?