LITVANCI PONOVO RATUJU SA SRBIMA: Sprema se novi ljuti okršaj u Evroligi

Autor:

Sport

03.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Crvene zvezde navijači Žalgirisa pripremaju pakleni doček i za košarkaše Partizana u Kaunasu.

LITVANCI PONOVO RATUJU SA SRBIMA: Sprema se novi ljuti okršaj u Evroligi

Foto: Starsport

Kevin Panter protiv Žalgirisa

Litvanci očigledno i dalje ne mogu da oproste Srbima za poraz u finalu Evropskog prvenstva 1995, te redovno traže kavgu s večitim rivalima! U više navrata Zvezda je bila na udaru navijača, ali i čelnika Žalgirisa, a ista sudbina mogla bi večeras da zadesi Partizan (19.00, Sport klub 1) u Kaunasu u 23. kolu Evrolige.

Naime, crveno-beli su veoma neprijateljski dočekani u Kaunasu pre dve nedelje, kada im je cela hala zviždala, a i na tribinama su se mogle videti NATO zastave. Međutim, ovo nije bio prvi put, ista situacija je bila i prošle godine, kada je uprava crveno-belih odbila da igrači drže parolu "stop ratu", koja je bila ispisana na zastavi Ukrajine. Litvanci nisu provocirali samo zvezdaše, već je ista situacija bila i sa Partizanom. Prošle sezone, dok je "parni valjak" igrao u Evrokupu, litvanski novinar je provocirao Željka Obradovića pitanjima o ratu u Ukrajini na meču protiv Lijetkabelisa.

Republika

Foto: Starsport

Joanis Papapetru protiv Žalgirisa u prvom delu sezone

Očekuje se da i na večerašnjem meču Litvanci nastave s ispadima i mešaju politiku u sport, a šef stručnog štaba "parnog valjka" nada se da će sve dobro proći u Kaunasu.

- Činjenica je da Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu, posebno uz atmosferu koju prave njihovi navijači. Nadam se samo da će sve proći u miru. Igraju s visokom postavom, igraju s igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na donjem postu. Imaju Šmitsa, koji je takođe tu veoma dobar. Uz probleme koje su imali s povredama, oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na različitim pozicijama. Plus Ulanovas, koji je na donjem postu skoro svim timovima u Evroligi pravio probleme, i Lekavičijus, kao neko ko pokreće ritam, ko ulazi s klupe, izuzetno brz igrač. To su najbitnije stvari o kojima razmišljamo u pripremi ove utakmice - zaključio je Žoc.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Klub iz Humske trenutno se nalazi na 10. mestu sa skorom od 11 pobeda i isto toliko poraza, a Matijas Lesor veruje da bi pobeda u Kaunasu crno-bele približila top osam fazi.

- Igraju kod kuće i tamo su drugačiji tim u odnosu na gostovanja. Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu. Svaka utakmica je ključna za nas - poručio je Lesor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading