STIGLA ZAMENA ZA FREJZERA: FMP doveo sjajno pojačanje!

Autor:

Sport

02.02.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki košarkaš stiže da zameni Frejzera, koji je pojačao ekipu Zenita iz Sankt Peterburga.

STIGLA ZAMENA ZA FREJZERA: FMP doveo sjajno pojačanje!

Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Nenad Stefanović

Ostin Tilman, snažni bek koji pokriva pozicije jedan i dva, novo je pojačanje ekipe FMP Meridian, pošto su dve strane potpisale ugovor na mesec dana, uz mogućnost produžetka saradnje. 

Tilman ima 27 godina, visok je 185 centimetara, a ove sezone je igrao u Francuskoj, za ekipu Le Portela. Ipak, u Železnik dolazi kao slobodan igrač.

Amerikanac je pohađao koledž Monmut, gde je proveo sve četiri godine studija, a u poslednjoj je svojim igrama zaslužio priznanje za najboljeg šestog čoveka u svojoj diviziji.

Ostalo je i upisano da je Milman bio prvi bek u istoriji Monmut univerziteta koji je upisao tripl-dabl učinak, to se dogodilo protiv Jejla kada je postigao 11 poena, uz 12 skokova i 15 asistencija.

Seniorsku karijeru je započeo u Portugalu, gde je igrao za Galitos-Bareiro, a zatim se preselio u Francusku, gde je igrao u drugoj ligi za Evru. Nastupao je još i u Italiji, takođe u drugoj ligi, u ekipi Orasi Ravene. Zatim je na početku ove sezone prešao u Le Portel.

Jasno je da Tilman stiže u Železnik kao zamena za Frejzera, plejmejkera koji je nosio FMP tokom čitave sezone, čime je zaradio i transfer u ekipu Zenita. Videćemo da li će Tilman uspeti da nastavi gde je Frejzer stao, posebno jer se radi o totalno različitoj vrsti igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading