ABA LIGA: Srpski derbi pripao Megi!

Autor:

Sport

08.01.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo iznenađenje u hali "Ranko Žeravica".

ABA LIGA: Srpski derbi pripao Megi!

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mege savladali su na svom terenu ekipu FMP-a sa 77:72, u malom srpskom derbiju u okviru 14. kola Admiralbet ABA lige.

Videli smo na Novom Beogradu vrlo izjednačen duel, nijedna ekipa nije uspevala da napravi osetniju razliku, a presudila je trojka Malkoma Kazalona za +6, posle čega nije bilo povratka za tim iz Železnika.

Na ovaj način, izabranici Marka Baraća su prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza, čime su napravili bitan korak ka opstanku u ligi. Sa druge strane, FMP je doživeo četvrti neuspeh u sezoni, ali će i pored toga ostati na četvrtom mestu u ovogodišnjem izdanju takmičenja na Jadranu.

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Matej Rudan sa 16 poena (7/9 za dva) i sedam skokova, Nikola Đurišić je dodao 14 poena, uz po četiri dodavanja i skoka i tri ukradene lopte, do 12 je brojao Ahmad Rori, koji je imao po četiri skoka i dodavanja, a Luka Cerovina je ubacio 11 poena.

Na drugoj strani, blistao je Trent Frejzer, za koga su postajali navodi da je blizu dresa Žalgirisa, sa 29 poena i tri asistencije, ali bez prevelike podrške saigrača, Bo Bič je dodao 13 poena, uz samo jednu pogođenu trojku iz dva pokušaja i 12 uhvaćenih lopti, dok je Nikola Šaranović imao 12 poena i četiri skoka. Nismo videli debi Nikole Topića, koji je pre par dana stigao iz Crvene zvezde.

U narednom kolu FMP dočekuje Borac, dok će košarkaši Mege na noge Igokei.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading