HRVATI, DRŽITE SE FUDBALA: FMP Meridian razneo, pregazio, urnisao i ponizio Cibonu u Železniku

Autor:

Sport

12.12.2022

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Panteri" se iživljavali nad Zagrepčanima.

HRVATI, DRŽITE SE FUDBALA: FMP Meridian razneo, pregazio, urnisao i ponizio Cibonu u Železniku

Foto: Starsport

Čarls Dženkins

Košarkaši FMP Meridiana ubedljivo su savladali Cibonu u utakmici desetog kola AdmiralBet ABA lige.

Meč u Železniku završen je pobedom domaćina rezultatom 111:75 (35:19, 28:22, 21:18, 27:16).

"Panteri" su slavili sa 36 poena razlike, a najveća prednost iznosila je čak 38 koševa između dva tima, dok su Hrvati vodili samo u jednom trenutku i to početkom meča kada je na semaforu pisalo 1:2.

Ovakav rezultat jednog od najvećih klubova u Hrvatskoj jasno pokazuje da bi naše komšije trebalo da batale igru pod obručima i da se drže fudbala koji im nesumnjivo bolje ide.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Trent Frejžer koji je ubacio 30 poena, kojima je pridodao i šest asistencija. Paulius Valinskas je ostvario dabl-dabl učinak, sa 16 koševa i deset podeljenih asistencija. Blizu istog uspeha bio je i Nikola Janković koji se zaustavio na 12 poena i osam skokova.

Osim njih trojice, u ekipi FMP Meridiana su dvocifreni bili još Aleksa Stepanović sa 11 poena i Nikola Manojlović koji je postigao deset. Ljubimac navijača Crvene zvezde Čarls Dženkins je utakmicu završio sa šest poena.

Na drugoj strani je sa 13 poena prednjačio Krešimir Ljubičić, jedan manje je dao Lovro Mazalin, dok je deset ubacio Blaž Mesiček.

Bila je to utakmica kojom je kompletirano deseto kolo AdmiralBet ABA lige, pa FMP Meridian sada ima skor 8-2, dok je Cibona ostvarila svega tri pobede i čak sedam poraza od starta sezone.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading