PRESEK STANJA: Koronom zaraženo skoro 750 osoba, preminula su tri pacijenta!

Autor:

Vesti

12.12.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji.

PRESEK STANJA: Koronom zaraženo skoro 750 osoba, preminula su tri pacijenta!

Foto: Republika.rs, Pixabay

Koronavirus presek stanja

U poslednja 24 sata koronavirus je dijagnostikovan kod 746 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula tri pacijenta.

Testirana je 9.461 osoba.

Pomoću respiratora diše 17 pacijenata.

Hospitalizovane su 223 osobe.

Broj smrtnih slučajeva u Srbiji je 17.441.

Ukupan broj registrovanih slučajeva od očetka pandemije je 2.430.656.

Broj testiranih osoba je 11.717.606.

Procenat smrtnosti do sada je 0,72 odsto.

Da podsetimo, u Srbiji je juče potvrđeno 390 novih slučajeva koronavirusa od 4.182 testirana uzorka. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja. Na bolničkom lečenju je bilo 211 kovid pacijenata, od kojih je 18 bilo na respiratorima.

Srbija je registrovala najnoviju, bivalentnu vakcinu protiv kovida 19, koja sadrži originalni vuhanski soj virusa i omikron. Time ćemo praktično uvesti petu dozu vakcine protiv kovida.

Prof. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti UKC Srbije kaže  da je registrovana najnovija vakcina protiv kovida 19.

- Registrovali smo jednu bivalentnu vakcinu protiv kovida 1, koja je i protiv omikron soja, i to protiv podvarijanti BA.1 i BA2. Ne znam kada će da stigne u Srbiju, zavisi od toga kada će je proizvođač, čije ime neću da navodim i reklamiram, dostaviti tržištu, kada će sklopiti ugovor sa RFZO, odnosno sa Ministarstvom zdravlja - kaže prof. Stevanović i navodi da je uključen u postupak pripreme, a da je sada na delu pitanje tehničkog dela dogovora, koji nije na njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading