ABA LIGA: Budućnost PREGAZILA Cedevitu u Ljubljani!

Autor:

Sport

29.01.2023

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan nastup izabranika Vlade Jovanovića, koji su u derbiju savladali slovenačku ekipu.

ABA LIGA: Budućnost PREGAZILA Cedevitu u Ljubljani!

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Budućnosti savladali su kao gosti ekipu Cedevita Olimpije sa 80:58 (17:13, 18:15, 31:22, 14:8), u jednom od derbi susreta u okviru 17. kola Admiralbet ABA lige.

Ekipa iz Podgorice se očigledno oporavila od poraza protiv Promiteasa u okviru Evrokupa, pa je u Stožicama demolirala Cedevitu, pa su im tako naneli i drugi poraz u međusobnim duelima u okviru ove sezone najjače košarkaške lige na Jadranu.

Crnogorce je do trijumfa predvodio sjajni Tre Bel-Hejns, koji je ubacio 21 poen, a najbolje ga je pratio Erik Grin, koji je dodao 12 poena.

Sa druge strane je Alen Omić ubacio 15 poena, uz sedam skokova, dva manje je pridodao Jogi Ferel, dok je Džoš Adams stao na 12.

Nakon ovog rezultat, Podgoričani se nalaze na petom mestu na tabeli ABA lige sa skorom od 11 pobeda i šest poraza, dok je Cedevita četvrta sa 12 trijumfa i četiri neuspeha, ali uz jedan meč manje u odnosu na trećeplasirani FMP.

Budućnost će u narednom kolu na svom terenu dočekati ekipu FMP-a, dok će Ljubljančani na put u Makedoniju, gde će u Skoplju gostovati MZT-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading