PLES KAMPACA KAKAV SE NE PAMTI: Zvezdin Argentinac stao na korak do ISTORIJE ABA lige!

Autor:

Sport

15.01.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će publika u Morači zapamtiti učinak plejmejkera crveno-belih.

PLES KAMPACA KAKAV SE NE PAMTI: Zvezdin Argentinac stao na korak do ISTORIJE ABA lige!

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Fakundo Kampaco

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do nove pobede u okviru AdmiralBet ABA lige, nakon što su u Podgorici, na jednom od najtežih gostovanja u sezoni, savladali ekipu Budućnosti sa 76:56.

Crveno-beli su dominirali tokom celog meča, od samog starta su stigli do dvocifrene prednosti, koju su zatim održavali, pa su na kraju stigli do najubedljivije pobede u Morači u poslednjih sedam godina.

Igrač utakmice je svakako bio Fakundo Kampaco, plejmejker aktuelnog šampiona ABA lige, koji je u Podgorici odigrao maestralnu partiju. Argentinac je ubacio 14 poena, a uz to je imao i magičnih 12 asistencija, uz čak osam ukradenih lopti, pa ga je samo jedna krađa delila od rekorda i upisivanja u istoriju takmičenja na Jadranu.

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco u dresu Crvene zvezde

Naime, dosadašnji rekord po broju ukradenih lopti je devet, a postavila su ga četvorica košarkaša. U pitanju su Kurtis Mekants, Andres Rodrigez, Jure Močnik i za kraj Goran Jeretin, koji je taj učinak imao još davne 2005. godine.

Sada je Fakundo bio na korak od tog učinka, ali ga je Duško Ivanović izvukao iz igre dva minuta pre kraja susreta, pa smo možda ostali uskraćeni za veliki rekord.

Ipak, sigurno je da navijače Zvezde, ali ni samog Kampaca, neće previše iznervirati ovaj podatak, pošto su crveno-beli upisali pobedu na tradicionalno teškom gostovanju, pa su sada korak bliže prvoj poziciji i prednosti domaćeg terena u elitnom takmičenjuna Jadranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading