PUTIN U INTERVJUU OTKRIO RATNE CILJEVE: Sve se odvija po planu, dinamika je pozitivna

Autor:

Svet

15.01.2023

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je naveo da "specijalna vojna operacija" u Ukrajini protiče dobro, a najavio je i šta očekuje od svojih trupa u narednom periodu.

PUTIN U INTERVJUU OTKRIO RATNE CILJEVE: Sve se odvija po planu, dinamika je pozitivna

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u kratkom intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu u Moskvi da "specijalna vojna operacija" koja je počela u Ukrajini 24. februara 2022. godine ide po planu, naročito nakon zauzimanja grada Soledar u Donjeckoj Narodnoj Republici, prenosi "AFP".

Zvanični Kijev i dalje negira da je Soledar u potpunosti pod kontrolom ruske vojske.

"Dinamika je pozitivna i sve se odvija po planu Ministarstva odbrane i generalštaba. Nadam se da će nas naši borci obradovati više nego jednom svojim vojnim rezultatima. Oni čekaju svoje vreme", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Grad Soledar u Donjeckoj Narodnoj Republici je trenutno u fokusu rata u Ukrajini. Na društvenim mrežama objavljeni su snimci na kojima se vidi Jevgenij Prigožin, šef paravojne grupe “Vagner”, sa pojedinim pripadnicima grupe u rudnicima soli u Soledaru, čime je Prigožin poručio da su Vagnerove jedinice preuzele kontrolu navodno nad celom teritorijom Soledara.

Kontrola ovih rudnika soli u ovom delu Donjecke oblasti navodno bi imala “simboličnu, vojnu i komercijalnu vrednost” za Rusiju i predstavljala bi prvu značajnu pobedu Moskve na frontu nakon više meseci vojnih neuspeha.

Procenjuje se da ima oko 200 kilometara napuštenih tunela rudnika koji presecaju okolno područje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading