DETONACIJA U ABA LIGI: Rekorder na Jadranu našao novi klub!

Autor:

Sport

21.01.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za rastanak,

DETONACIJA U ABA LIGI: Rekorder na Jadranu našao novi klub!

Foto: Starsport

Deron Rasel

Deron Fets Rasel, najbolji košarkaš dosadašnjeg toka ABA lige, napustio je redove Mornara i prešao u ekipu turskog Galatasaraja. 

Rasel je bio pravo otkrovenje Barana, a u dosadašnjem toku takmičenja na Jadranu je beležio gotovo 27 poena u proseku, što nikada nije viđeno na ovim prostorima. Takođe, sjajni plejmejker je protiv Zadra ubacio 47 poena, što je rekord u ovom takmičenju. 

Sada je ipak došlo vreme za rastanak, a on je usledio nakon trijumfa Mornara na svom terenu protiv ekipe Cibone sa 83:81, u vrlo bitnom meču za opstanak ekipe iz Bara. Sa Galatasarajom je Rasel potpisao ugovor do 2024. godine.

Rasel je posle koledža, gde je tri godine nastupao za Rod Ajlend, jednu za Merilend, u julu prošle godine stigao u Crnu Goru. Tu se istakao sjajnim igrama, zaludeo je sve, pa su ubrzo počele da pristižu ponude sa različitih strana. Na kraju, Rasel se odlučio za ponudu iz Istanbula.

 Rasel će u Istanbulu odmeniti Di Bosta koji se prešao u francuski Asvel, a sa ekipom koju sa klupe predvodi Andreas Pistiolis će pokušati da osvoji FIBA Ligu šampiona. Galata je u okviru Top 16 faze smeštena u grupu sa Unikahom, AEK-om i Limožom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading