NAKON PORAZA OD VALENSIJE - VEČITI DERBI MEČ SEZONE ZA PARTIZAN? Rebrača ima poruku za crno-bele!

Autor: E.H.

Sport

20.01.2023

12:03 >> 13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Grobari" moraju imati strpljenja.

NAKON PORAZA OD VALENSIJE - VEČITI DERBI MEČ SEZONE ZA PARTIZAN? Rebrača ima poruku za crno-bele!

Foto: Starsport

Partizan se sa još jednog gostovanja iz Španije vraća pognute glave. Propustio je i još jednu šansu da dođe do pobede na Pirinejskom poluostrvu, pošto je prethodno poražen u Vitoriji, Barseloni i Madridu. Parni valjak je poražen u 20. kolu Evrolige od Valensije rezultatom 89:81 i tako upisao jedanesti poraz u sezoni koji je dodatno otežao put ka plasmanu u "top 8".

 

 

Svoje utiske nakon meča u La Fonteti za "Republika.rs" izneo je legendarni košarkaš Partizana Željko Rebrača.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Matijas Lesor

- Željko je dolaskom u Partizan napravio ogroman "hajp" kod navijača. Crno-bela javnost možda i nije realna, možda previše očekuje, ali mora se verovati u najtrofejnijeg trenera Evrope. Napredovanje je jedan veliki proces, setite se Obradovićevih početaka u Panatinaikosu i Fenerbahčeu, ništa nije nastalo preko noći - rekao je Rebrača, a onda naglasio:

- Igrači moraju ponekad i sami da preuzmu inicijativu, nije sve do trenera.

Javnost apostrofira meč sa Crvenom zvezdom kao ključan za nastavak takmičenja i pomenutog cilja, ali Rebrača ne smatra tako.

- Svedoci smo da je ova sezona u Evroligi specifična - svako svakoga može da pobedi. Ipak, nije isto igrati pred punom Arenom i fantastičnom atmosferom koju prave "grobari", oni su pravi "vetar u leđa". Partizan mora da pobeđuje i u gostima ukoliko želi iskorak i tu nema dileme.

Drugi "večiti derbi" u istoriji Evrolige na programu je 27. januara, a dvostruki osvajač elitnog takmičenja smatra da favorit u ovakvim utakmicama ne postoji.

- Derbi je specifična utakmica i momenat inspiracije, tako je bilo kada sam ja igrao, tako je i sada. Uvek može da iskoči pojedinac koji će napraviti razliku. Jednostavno, teško je prognozirati ovakve mečeve - zaključio je Rebrača za "Republika.rs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
.....👀

20.01.2023 21:17

Zeljko drukciji mentalitet igraca tvog vremena i igraca danasnjice niko nije toliko posecen i fokusiran ko sto sre vi bili ovo dana mi se igra a sutra ma vazi neki dr put

Kpero pero

22.01.2023 08:04

Plati pre svega poreze srbiji a turcin rumeni je osbajao trofrje zahvaljujuci bogatim gaxdama da ima obraz vec bi davno sam oso pa pa pa