SPEKTAKULARAN OBRAČUN TEJTUMA I KARIJA: Dramatična repriza NBA finala pripala Bostonu, DOMINACIJA Embida, Finiks PREŽIVEO Irvinga! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.01.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljen je regularan deo sezone u najkvalitetnijoj ligi sveta.

SPEKTAKULARAN OBRAČUN TEJTUMA I KARIJA: Dramatična repriza NBA finala pripala Bostonu, DOMINACIJA Embida, Finiks PREŽIVEO Irvinga! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Tejtum sa saigračima iz Bostona

U noći između četvrtka i petka odigrano je pet NBA mečeva, a pravi spektakl viđen je u Bostonu. Seltiksi su nadigrali Golden Stejt rezultatom 121:118, posle produžetka, u reprizi prošlosezonskog finala.

Pobednički sastav predvodio je Tejtum sa dabl-dabl učinkom od 34 poena i čak 19 skokova, ali je iz igre šutirao "mršavih" 9/27. Sa druge strane, najefikasniji je bio Kari sa 29 koševa, uz sedam asistencija, ali ni njega nije služio šut, budući da je imao 9/25 iz igre, odnosno tek šest pogođenih trojki iz 18 pokušaja.

Minesota je uspela da nadigra Toronto u neizvesnom meču (128:126), na krilima Rasela koji je postigao 25 poena, a duel odigran u ranijem terminu između Detroita i Čikaga lako je pripao Bulsima - 126:108.

Finiks je bio bolji od Bruklina rezultatom 117:112, Bridžis je postigao 28 poena, a Ejton je imao dabl-dabl učinak (24 koševa, 14 uhvaćenih lopti). Irving je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 30 koševa, uz po sedam skokova i dodavanja, ali ni to nije bilo dovoljno Netsima da ostvare trijumf.

Filadelfija je "protutnjala" kroz Portland (105:95), iako rezultat to ne govori. Gosti su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, jer su na veliki odmor otišli sa 23 poena razlike (57:34), a maestralnu partiju prikazao je centar Džoel Embid koji je dao 32 koša, a uhvatio je i devet lopti. Na drugoj strani istakao se Lilard sa 25 poena i 11 asistencija, ali je Portland ipak drugi put u nizu "položio oružje", nakon poraza od Jokićevog Denvera.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading