PRIJATNO I DOVIĐENJA! Najbolji košarkaš Barse povukao RADIKALAN POTEZ - Mirotićevo ZBOGOM Španiji!

Autor:

Sport

19.01.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni as saopštio "bolnu" odluku.

PRIJATNO I DOVIĐENJA! Najbolji košarkaš Barse povukao RADIKALAN POTEZ - Mirotićevo ZBOGOM Španiji!

Foto: Starsport

Krilni centar Barselone Nikola Mirotić

Najbolji košarkaš Barselone Nikola Mirotić rastužio je Špance izjavom da više neće nastupati za "crvenu furiju".

Bivši NBA igrač je svoju odluku obrazložio činjenicom da se nalazi u poznim igračkim godinama.

Do sada sam se mnogo fokusirao na to da dajem sve od sebe klubu u kojem sam. Onda leti imam mnogo ličnih stvari, porodicu, svoj biznis. A ja sam u godinama, pogotovo posle povrede, u kojima ne vidim sebe u reprezentaciji - izjavio je 32-godišnji krilni centar, koji je sa Španijom trijumfovao na Evropskom prvenstvu 2015. godine, dok se nepunih 12 meseci kasnije okitio bronzom na Olimpijskim igrama u Riju.

Selekcija sa Pirineja je još letos "angažovala" zamenu za Mirotića u liku plejmejkera Lorenca Brauna, organizatora igre Makabija i nekadašnjeg asa Crvene zvezde.

Razgovarao sam sa Horheom Garbahosom pre nego što je Lorenco Braun doveden i on me je pitao da li ću se vratiti ili ne. Hteo je da potvrdi da se neću vratiti i zato su otišli za drugim igračem. Zahvalan sam na onome što su uradili za mene, na prilici da osvojim titulu na Evrobasketu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama - zaključio je Mirotić za "Mundo Deportivo".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zamenio ga Braun - Mirotićevo "zbogom" Španiji

Podsećanja radi, Španci su minulog leta potvrdili kontinuitet sjajnih igara na velikim takmičenjima, pošto su iz drugog plana stigli do najsjajnijeg odličja na kontinentalnom prvenstvu, a u finalu su bili bolji od reprezentacije Francuske (88:76).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading