EKSKLUZIVNO MIROTIĆ ZA REPUBLIKU O PROSLAVI BOŽIĆA: Konačno s porodicom, pričešće u Barseloni

Autor:

Sport

08.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine sam imao tu privilegiju da praznik provedem sa suprugom i sinovima, ispoštovali smo običaje, rekao je košarkaš Barselone.

EKSKLUZIVNO MIROTIĆ ZA REPUBLIKU O PROSLAVI BOŽIĆA: Konačno s porodicom, pričešće u Barseloni

Foto: Starsport

Vera je osnova života! Taj put sledi i slavni košarkaš Nikola Mirotić, koji trenutno nosi dres Barselone. Mirotić je poznat kao veliki vernik i humanista, koji redovno pomaže ugroženim porodicama. Takođe, on je odlikovan i Ordenom Svetog Save prvog reda, a bio je i jedan od učesnika u litijama koje su održane širom Crne Gore u znak podrške SPC.

Zbog svojih postupaka Nikola je veoma cenjen među navijačima večitih rivala iako nikada nije nosio dres nijednog srpskog kluba.

VELIKA RADOST

Srbin iz Crne Gore u razgovoru za Republiku istakao je da je veoma uživao u praznicima, koje je proveo sa suprugom Ninom i sinovima u Španiji.

- Ove godine, na moju veliku radost, Božić sam proveo u krugu porodice. Ranijih godina nisam imao tu privilegiju, zbog rasporeda utakmica. Uvek se potrefilo da imamo neko gostovanje za praznike. Ove godine sam konačno bio kod kuće i uživao sam da proslavim Božić s porodicom i da ispoštujem sve pravoslavne običaje. Igrali smo utakmicu, ali u Barseloni, tako da sam veći deo dana bio s najmilijima - rekao je Mirotić.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić protiv Crvene zvezde

Španskog reprezentativca, iako za Božić nije bio u rodnoj Podgorici, nije sprečilo da se se pričesti u pravoslavnoj crkvi u Barseloni nakon 40 dana božićnog posta.

- Potrudio sam se da odem u crkvu za Božić. Želeo sam da proslavim dan Hristovog rođenja kako dolikuje, pre svega liturgijom. Ceo post je priprema za taj najsvečaniji trenutak, tako da nisam mogao to da propustim - poručio je Mirotić.

DRŽI DO TRADICIJE

Srpsku tradiciju i običaje Mirotić se trudi da prenese i na naslednike.

- Držimo do tradicije i običaja koje smo moja supruga i ja naučili u svojim porodicama. Takođe i koje nam je Hristova crkva prenosila vekovima. Mi želimo da ih prenesemo i na našu decu i trudimo se da im budemo najbolji primer u svemu, kako u verskom tako i u moralnom smislu - istakao je španski reprezentativac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading