NBA OBRAČUN U BARU: Frejzerov šou pogurao Pantere ka pobedi!

Autor:

Sport

03.01.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac briljirao.

NBA OBRAČUN U BARU: Frejzerov šou pogurao Pantere ka pobedi!

Foto: Photo/Aba liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši FMP-a slavili su protiv Mornara u Baru rezultatom 113:102 posle velikog preokreta, a odličnu partiju pružio je plejmejker Pantera Trent Frejzer.

 

 

Mladi Amerikanac, koji igra prvu profesionalnu sezonu u karijeri, meč u Topolici okončao je sa 45 poena i devet asistencija, za indeks korisnosti 51. To je treći najbolji učinak na jednom meču u istoriji takmičenja, a trojka mu je nedostajala da skine krunu današnjem rivalu Raselu koji drži rekord sa 47 poena.

Kroz istoriju regionalnog prvenstva zabeleženo je samo pet boljih partija. Dejan Milojević je protiv Budućnosti 2004. imao indeks korisnosti 59, Marton Bader pre osam godina indeks 58, dok je Čester Mejson 2010. upisao 57 indeksnih poena, a Ante Žižić u dresu Cibone 56 protiv MZT-a 2016. godine. Milan Gurović je još ispred Frejzera sa indeksom 55.

Mornar je konstantno bio u prednosti u prvom poluvremenu, vodio i sa 13 razlike krajem uvodnog kvartala. Ipak, FMP je počeo da se budi krajem druge četvrtine, kada je spustio zaostatak na samo dva poena. Nije se Mornar dao. Nastavio je sa dobrom igrom posle pauze i odbio nalet rivala. Ponovo imao dvocifrenu prednost, a onda je Frejzer stupio na scenu.

Ispratili su ga u 10. pobedi FMP-a (10-3) Bo Bič sa 17 poena, Nikola Janković sa 13 (7 sk) i Ebuka Izundu sa 11.

Vlasnik rekorda Rasel je predvodio Mornar sa 32 poena. Nemanja Vranješ je dodao 16 poena, 14 je ubacio Vladimir Mihailović, a 13 Antonio Vranković. Do 11 su brojali Marko Pecarski i Petar Vujačić, ali su Barani na kraju pretrpeli deveti poraz (4-9).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading