Tela pronađena na 20 metara jedno od drugog! Oglasila se bugarska policija povodom tragedije u kojoj je stradao i srpski planinar!

Autor:

Hronika

03.01.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo D. G. (55) poreklom iz Trstenika, planinara koji je nastradao u Bugarskoj, pronađeno je pored tela bugarskog turiste Plamena Hristova (68), na planini Pirin.

Tela pronađena na 20 metara jedno od drugog! Oglasila se bugarska policija povodom tragedije u kojoj je stradao i srpski planinar!

Foto: Lubomir Benkovsky/Bulphoto Agency via AP

Bugarska policija na terenu

Ovim povodom oglasile su se nadležne institucije Republike Bugarske.

- Dana 02.01.2023 u 15.55 časova u policijske uprave Bansko javilo se lice Ivan Kostadinov Zlatev, vlasnik hotela "Gazei" u gradu Banskom, koji je naveo da se lice sa imenom D.G. , prijavio u hotel i da ga nije bilo od juče ujutro - navedeno je u saopštenju. 

Dalje se navodi da je upitom na graničnim prelazima, utvrđeno je da je D.G. 30.12.2022.godine u 19:30 ušao u Republiku Bugarsku preko graničnog prelaza Zlatarevo automobilom iz Austrije, marke "nisan Ks Trail".

Kako navode, nakon razgovora sa vlasnikom hotela, ustanovljeno je da je gost bio smešten u sobi 206, prenose Novosti.

U toku sprovedene istrage utvrđeno je da se radi o identitetu drugog pronađenog tela na planini Pirin - srpskog državljanina  D. G.

- U prvom slučaju, koji je vodila policija sa Područne uprave Sandansko, pronađen je leš za kog je utvrđeno da je reč o bugarskom državljaninu, koji je pronađen 20 metara od drugog - navodi se u saopštenju bugarskih institucija.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading