KRALJ BASKETA I VEČITI BORAC! Legendarni Mačak iz filma "1 na 1" o nastupu Srbije na Eurobasketu i svom radu sa mladim nadama!

Autor: Dušan Tufegdžić

Sport

31.12.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brižni otac, suprug, fitnes trener, košarkaš i glumac. To je u jednom Zoran Čiča, kralj basketa i legendarni "Mačak" iz kultnog domaćeg filma "Jedan na jedan".

KRALJ BASKETA I VEČITI BORAC! Legendarni Mačak iz filma "1 na 1" o nastupu Srbije na Eurobasketu i svom radu sa mladim nadama!

Foto: printscreen/Instagram

Zoran je svoju priču započeo davne 1999. godine i to ulogom "Mačka" u domaćem filmskom ostvarenju "Jedan na jedan". Neustrašivi momak sa novobeogradskih košarkaških terena, brzo je prirastao za srce publici.

Ipak, Zoranu nije bio problem da odigra jednog takvog borca protiv nepavde, jer je u privatnom životu, van filmskog platna, upravo takav. Iskren i pre svega pravičan, bez želje za jeftinom popularnošću što je danas redak primer.

On je kasnije imao još jednu zapaženu glumačku rolu i to u seriji "Košarkaši" gde je tumačio lik "Relje", ali je ovdašnjoj publici najviše ostao upamćen po ulozi "Mačka".

Republika

Foto: printscreen/Instagram

Zoran Čiča (desno)

Svoju priču za naš portal Zoran počinje ovako:

- Van posla sam porodičan čovek! Slobodno vreme provodim družeći se sa prijateljima pošto sam tokom većeg dela dana, pored profesije, posvećen i svojoj voljenoj porodici. 

O tome kako se odlučio za posao fitnes trenera i koji mu je cilj u radu sa mladim sportistima:

- Za posao fitnes trenera sam se odlučio jer sam ceo život u sportu. Od šeste godina sam trenirao plivanje, a zatim se okrenuo košarci. Tokom samog bavljenja sportom shvatio sam koliko je fizička priprema važna, a nikada nije bila rađena na prai način, barem kada je moja karijera u pitanju. Tu sam i video svoju šansu, to me je interseovalo, pre svega da ostanem u sportu i napravim neku svoju priču, ali i budućim košarkašima pružim priliku da na pravi način podignu svoju fizičku pripremu.

Profesionalnu karijeru košarkaša je morao da okonča zbog povreda, ali ga to nije omelo da ostvari svoje ciljeve:

- Karijeru košarkaša sam odlučio da okončam onog momenta kada su krenule povrede. Dugo mi je trebalo da se oporavim od povrede kosti u stopalu i to u 27 godini. Nakon toga su i kolena krenula da me bole i rešio sam da podvučem crtu, ali sam želeo da ostanem u sportu. Na tome sam ponosan, volim posao koji sada radim i vreme provedeno u teretani.

Zoran je danas posvećen madim sportistima sa kojima vredno radi u svojoj teretani u Sportskom centru na Vračaru.

- Dosta kasno sam počeo da igram košarku, imao sam 14 godina kada sam krenuo i bio sam u zaostatku za svojom generacijom. Trebalo je mi je vremena da se afirmišem kao košarkaš jer prethnodno nisam dobijao puno prilike da igram. Mislim da sam i pored toga uspeo da napravim karijeru kakvu dosta mojih prijatelja u svetu košarke nije. Smatram da sam bio uspešan i košarka mi je pomogla u tome da se oprobam u raznim sferama... Od glume, pa do fitesa kojim se danas bavim!

On se zatim osvrnuo i na nastup reprezentacije Srbije na ovogodišnjem Eurobasketu.

- Kada je reč o Eurobasketu, meni je drago što u timu imamo takve igrače i karaktere. Konačno nakon duže vremena imamo jako dobru hemiju i timu i kvalitetnog trenera. Žao mi je što je Srbija prošla loše u tom meču protiv Italije. Mi smo imali loš dan dok je Italija imala sreće, ali i dobru taktiku. Ne mislim da je to neuspeh, jer ovaj tim tek čekaju uspesi. Siguran sam da nas čeka pet do 10 godina gledanja jako lepe košarke kada je reč o našoj reprezentaciji. 

Večiti optimista i borac ima jasnu poruku za mlade:

- Ne odustajte od svojih snova, morate pokušavati. Ne verujte onima koji žele da vas omalovažavaju, već stvorite jasnu viziju i radite na ostvarenu snova - poruka je mladima za novu 2023. godinu.

Danas, deceniju i po kasnije od pojavljivanja na filmskom platnu, Zoran je fitnes trener i instruktor. Zoran je rođen u Beogradu 1980. godine, a svoju košarkašku karijeru je dugi niz sezona brusio u Grčkoj gde je ostvario zapažene uspehe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
perlica

31.12.2022 16:44

Kakav car, obozavam 1 na 1! Drago mi je da ga slava nije ponela i da se okrenuo zdravoj prici. Pozdrav iz blokova, evo ide Macak