IZ KATARA NA MARAKANU! Marko Marin ekskluzivno otkriva: Video sam zanimljive igrače na Mundijalu, možda neko od njih dođe u Zvezdu!

Autor: S. A.

Sport

01.01.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef skauting službe šampiona Srbije pričao o novoj funkciji, a osvrnuo se i na igračke dane.

IZ KATARA NA MARAKANU! Marko Marin ekskluzivno otkriva: Video sam zanimljive igrače na Mundijalu, možda neko od njih dođe u Zvezdu!

Foto: Starsport

Marko Marin

Nekadašnji reprezentativac Nemačke u fudbalu Marko Marin je pre pola godine okačio kopačke o klin, a ubrzo posle toga je promovisan u direktora skauting službe svog bivšeg kluba FK Crvena zvezda.

Posle prve polusezone na novoj funkciji, nekada kapiten crveno-belih je za portal Republika.rs sumirao utiske.

Iz kopački si pravo uleteo na mesto skauta. Kako se snalaziš?

- Odlično se snalazim, za sada je sve kako treba, ceo život sam u fudbalu i ništa mi nije strano. Međutim, napomenuio bih da sam još tokom igračke karijere odlučio da se obrazujem i upisao studije sportskog menadžmenta. Imao sam jasan plan kako želim da izgleda moj profesionalni život kada ne budem više aktivno igrao fudbal - rekao je Marin na početku razgovora za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Šef skauta Crvene zvezde Marko Marin

Koje je tačno tvoje zaduženje u Zvezdi. Potraga za mladim igračima, pronalaženje već oformljenih fudbalera "ispod radara" ili nešto treće?

- Kao šef skauting službe uključen sam u sve navedeno, dakle u pitanju je saradnja sa šefom stručnog štaba Milošem Milojevićem, sa kojim često razgovaram i osluškujem želje. Zatim i saradnja sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, koja je zaista fenomenalan, imamo ista razmišljanja kao i generalni direktor Zvezdan Terzić, što je izuzetno važno. Što se tiče pronalaženja pojačanja uključen sam u potragu svih igrača, bilo da su to mladi, perspektivni fudbaleri, koje pratim u Srbiji, inostranstvu, ali i redovno u našoj filijali ili oformljeni igrači, koji su poznati javnosti.

Da li je neko od letnjih Zvezdinih pojačanja stigao na tvoju preporuku?

- Kao što sam već pomenuo, sarađujemo na više nivoa. U samoj skauting službi se nalaze stručni ljudi, svakodnevno smo u kontaktu i upravo oni mi mnogo olakšavaju rad. Igrači koji su na leto pojačali Crvenu zvezdu su stigli na Marakanu posle donetih timskih odluka ne samo naše skauting službe, već i ostalih struktura i ljudi u klubu o kojima sam već govorio.

Da li si preporučio nekog igrača kog Zvezda nije uspela da dovede? Ako jesi, kog?

- Nerealno je da Crvena zvezda može da dovede igrače koji igraju u najvećim klubovima na vrhunskom nivou. Predložio bih Mesija naravno (hahahah) ali takav transfer je za nas nezamisliv.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marin bi rado video Mesija na Marakani

Da li si na Mundijalu u Kataru snimio nekog igrača kog bi preporučio stručnom štabu?

- Svetsko prvenstvo je gledao ceo svet. Skauting služba našeg kluba je pratila igrače koji su se pojavili na najvećoj fudbalskoj smotri. Naravno, uočio sam nekoliko interesantnih fudbalera, nikad se ne zna, možda neko i pojača Crvenu zvezdu jednog dana. Ponosni smo što smo imali čak tri predstavnika na Svetskom prvenstvu, verujemo da na sledećem može da ih bude i više.

Crvena zvezda je na dobrom putu da odbrani titulu i plasira se u Ligu šampiona. Ti si sa klubom već igrao elitno takmičenje, pa kakav savet možeš da daš igračima ako do toga dođe?

- Neopisiv je osećaj igrati sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, to mora da se doživi. Na dobrom su putu da budu učesnici elitnog takmičenja na jesen. Svesni su koliko je ova sezona u prvenstvu važna i šta donosi. Savet koji bih im dao je da ostave srce na terenu i izbore se za toliko željenu Ligu šampiona, a zatim i uživaju u jedinstvenom osećaju.

Liga šampiona sa Zvezdom nema konkurenciju

Republika

Foto: Starsport

Marko Marin u duelu sa Sadiom Maneom

Šta smatraš svojim najvećim uspehom u igračkoj karijeri?

- Definitivno su to kvalifikacije za Ligu šampiona sa Zvezdom, ti mečevi su iz svih nas izvukli ono najbolje i probudili emocije koje samo pravi zvezdaši mogu da osete - kao iz topa je odgovorio Marin.

Te reči dodatno dobijaju na značaju kada se zna da je on nastupao na Mundijalu za reprezentaciju Nemačke, a nosio je i dresove klubova kao što su Čelsi, Sevilja, Verder, Borusija Menhengladbah ili Fiorentina.

Da li se kaješ zbog nečega što si uradio ili što si propustio da uradiš dok si bio igrač?

- Ne kajem se ni zbog čega, zadovoljan sam svojom igračkom karijerom, sada je došao trenutak za nove izazove.

Republika

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Marko Marin u poseti našoj redakciji

Tvoje dve zemlje, Srbija i Nemačka, su učešće na Mundijalu završile u grupnoj fazi. Može li komentar na njihova izdanja u Kataru, kao i na celokupno Svetsko prvenstvo?

- Srbija je imala tešku grupu, međutim svesni smo da je moglo bolje na prvenstvu. Imali su dosta problema i sa povredama ključnih igrača, međutim nacija je više očekivala, jer zaista imamo odlične fudbalere, nije ovo bilo prvenstvo reprezentacije Srbije. Što se tiče Nemačke, mislim da je ključni momenat bila prva utakmica, kada su propustili da postignu drugi gol i tu su ispali.

Želje i planovi za 2023. godinu?

- Želje su jasne pre svega da budemo svi zdravi i srećni, sve ostalo će doći samo od sebe - zaključio je Marin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading