NA POMOLU ISTORIJSKI PRESEDAN: Pešić najavio VELIKU STVAR koju Evropa ČEKA GODINAMA!

Autor:

Sport

28.12.2022

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kormilar "Orlova" optimističan oko budućnosti košarke na "Starom kontinentu".

NA POMOLU ISTORIJSKI PRESEDAN: Pešić najavio VELIKU STVAR koju Evropa ČEKA GODINAMA!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Godinama bukti rat na relaciji FIBA - Evroliga, koji pravi ogromne probleme evropskoj košarci, a selektor Srbije Svetislav Pešić izrazio je nadu da će kompromis uskoro biti postignut.

Svetlo na kraju tunela nazire se od kada je Dejan Bodiroga preuzeo brigu o elitnom takmičenju, a Kari je uverenja da do dogovora suprotstavljenih strana može doći.

Nadam se nekom rešenju sa novim predsednikom Evrolige, Dejanom Bodirogom. Ako ništa drugo, ima ogromno igračko iskustvo i želju da ujedini kontinentalnu košarku, da stvarno napravi nešto što bi nazvali globalnom 'zabavom' na evropskom nivou. Ovo što sada imamo, apsolutno nije dobro. Koji je put? Pa, da svi sednu zajedno i postave ciljeve sa kojima bi se napravila jedna piramida sistema takmičenja - naveo je srpski selektor za "Sportklub", a potom je dodao:

Republika

Foto: Starsport

Da li u Bodirogi leži spas?

- U njoj bi Evroliga, kada je u pitanju profesionalni sport, bila veoma važna, najvažnija. Ali, elitno nadmetanje bez nacionalnih liga ne može da se razvija, postigne visoke rezultate i zainteresuje navijače. Ne bavimo se košarkom samo zbog ličnih interesa, već i zato što to volimo, što je naš život… Želimo da to što smo naučili, nekome i pokažemo, a to su naši navijači. Neverovatna je stvar da ovdašnji ljudi pokazuju toliki interes za košarku, a bez adekvatnog sistema takmičenja. Nikoga ne kritikujem, ali kada me pitate, moram da kažem ono što osećam. Ističe nam vreme, imamo ga sve manje za odgovarajuće, pozitivne promene - poručio je Pešić.

Podsetimo da su "Orlovi" zbog pomenutog sukoba imali ogromne probleme tokom kvalifikacija za Mundobasket, kada su morali da igraju u kombinovanom sastavu tzv. "prozore". Da li će Bodiroga doneti pomak, videćemo u narednom periodu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading