GRENEL POSLAO KURTIJU JASNU PORUKU: Albanci da puste sve Srbe i POVUKU se sa Severa!

Autor:

Vesti

28.12.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grenel je naveo da je američko vođstvo neophodno.

GRENEL POSLAO KURTIJU JASNU PORUKU: Albanci da puste sve Srbe i POVUKU se sa Severa!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ričard Grenel

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel istakao je da nakon puštanja Dejana Pantića u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi treba da budu pušteni, specijalne jedinice da se povuku sa severa, i da Vlada Srbije insistira na uklanjanju barikada.

Grenel je na Tviteru naveo da je američko vođstvo neophodno.

- Jednostavno reći "deeskalirati" nije dovoljno, previše je bljutavo. Treba nam američko vođstvo da budemo konkretni! Sada kada je Pantić premešten u kućni pritvor, svi uhapšeni Srbi koji su mirno protestovali treba da budu pušteni, specijalne snage na severu treba da ispoštuju član 9 Briselskog sporazuma i u isto vreme Vlada Srbije treba da zahteva uklanjanje barijera - poručio je Grenel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nešto posle 19 časova posetiće administrativni prelaz kada će Srbi sa severa Kosova saopštiti konačnu odluku o povlačenju barikada.

Kako je najavio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, Vučić će helikopterom otputovati na administrativni prelaz.

On će sačekati zaključke Srba sa barikada i odgovarati na njihova pitanja. Prihvatio je njihov zahtev da dođe i odgovara na pitanja i sasluša šta imaju da mu poruče, a očekuje se da će Vučić izneti tada i svoj stav po tim pitanjima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading