NOVI REKORD: Nikola Jokić ISPISAO ISTORIJU NBA lige - ovo se nikada nije desilo!

Autor:

Sport

26.12.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarne brojke najboljeg košarkaša na svetu.

NOVI REKORD: Nikola Jokić ISPISAO ISTORIJU NBA lige - ovo se nikada nije desilo!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić na meču Denver - Finiks

Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, ponovo je odigrao meč za pamćenje i ponovo se upisao u anale najjače košarkaške lige na svetu.

Naime, Denver Nagetsi su u izuzetno uzbudljivom meču, nakon produžetaka, savladali Finiks Sanse sa 128:125, a do trijumfa ih je vodio Jokić, koji je upisao 41 poen, a uz to je imao i 15 skokova i asistencija, čime je odigrao jednu od svojih najboljih partija u karijeri. Posebno impresivan je bio procenat šuta iz igre, pošo je Jokić imao čak 64% preciznosti, a na sve to je dodao i jednu blokadu.

Interesantno je da je srpski as postao tek treći košarkaš u istoriji koji je na Božić upisao tripl-dabl, a da je pritom ubacio 30 ili više poena, međutim, Jokićevih 41 je novi rekord, kada gledamo trip-dablove na Božićni dan u NBA ligi.

Pre njega su 30+ poena uz tripl-dabl imali i Džejms Harden i Oskar Robertson, ali oni od danas gledaju Jokiću u leđa kada je u pitanju broj postignutih poena.

Nakon ovog trijumfa, tim iz Kolorada se osamio na prvom mestu Zapadne konferencije, pošto sada imaju skor od 21 pobede i 11 poraza, čime imaju po pobedu više od Memfisa i Nju Orleansa.

Do kraja ove kalendarske godine, Nagetse očekuju dva vezana gostovanja Sakramentu, da bi 2022. zaključili u svojoj hali, u utakmici sa Majami Hitom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading