Vildoza je blistao, ali... Ko je DISKRETNI HEROJ Zvezdine pobede u Pireju?

Autor:

Sport

23.12.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je zapaženu ulogu!

Vildoza je blistao, ali... Ko je DISKRETNI HEROJ Zvezdine pobede u Pireju?

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se pobedama i to na veoma teškom gostovanju Olimpijakosu u Pireju.

Beogradski crveno-beli bili su bolji od grčkog velikana rezultatom 90:86 i na taj način stigli su do osme pobede u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Četa Duška Ivanovića odigrala je veoma zrelo i savladala favorizovanog rivala, a meč je obeležio Argentinac Luka Vildoza sa 22 poena, osam asistencija i četiri skoka.

Ipak, ne bi mogao sve sam, a najveću podršku imao je u diskretnom heroju ovog uspeha - Filipu Petruševu!

 

 

Centar Crvene zvezde odigrao je maestralan meč i za nešto preko 21 minut na terenu upisao je 14 poena, tri skoka i jednu asistenciju, kao i četiri blokade i jednu ukradenu loptu.

U potpunosti je Petrušev neutralisao najboljeg košarkaša Olimpijakosa, Bugarina Vezenkova, a zanimljiv je i podatak koji dovoljno govori o uticaju njegove igre na ovu pobedu.

Ušao je Filip Petrušev u igru kada je Olimpijakos vodio sa šest razlike i za deset minuta koliko je proveo u igri crveno-beli su napravili +17 te poveli sa 76:65. I to baš posle trojke sjajnog centra. Nedugo zatim izašao je iz igre, a prednost je počela da se "topi" i utakmica je odlučena posle drame u završnici.

Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali sada je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci - rekao je Petrušev posle meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading