EVROLIGA NA DVA KONTINENTA? Sve po uzoru na NBA, poznat plan za Zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

23.12.2022

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljene su ogromne promene.

EVROLIGA NA DVA KONTINENTA? Sve po uzoru na NBA, poznat plan za Zvezdu i Partizan!

Foto: Starsport

Elitno evropsko košarkaško takmičenje, Evroliga, mogla bi korenito da se promeni.

Izvršni direktor takmičenja, Maršal Glikman, u podkastu "Krosover" izneo je nove planove koji se očekuju u skorijoj budućnosti.

Naime, takmičenje bi moglo da se proširi na 24 tima, a po uzoru na NBA ligu igralo bi se u dve konferencije sa po 12 ekipa. Sve ovo dolazi na dnevni red zbog velikog interesovanja Dubaija da uđe u Evroligu, pa bi evropsko takmičenje moglo da se održi na dva kontinenta.

Ugledni košarkaški portal "Sportando" otkrio je da bi sastav Evrolige mogao da bude sledeći - pored postojećih ekipa, u takmičenje bi se vratili ruski timovi, ali bi Španija dobila još predstavnika, pobednik Evrokupa bi osigurao učešće u narednoj sezoni, a po jedan tim imali bi i Velika Britanija i Dubai.

 

 

Srbija bi ostala na dva predstavnika, Crvenoj zvezdi i Partizanu, a naši timovi bili bi smešteni u Istočnu konferenciju. Konferencije bi izgledale ovako:

Zapad: Barselona, Real Madrid, Baskonija, Asvel, Bajern, Olimpija, Alba, Pariz, London Lajons, Virtus, Monako, Huventud

Istok: Crvena zvezda, Partizan, Fenerbahče, Olimpijakos, Efes, Makabi, Panatinaikos, Dubai, Žalgiris, CSKA, Zenit, Turk Telekom

Da li će do ovih, više nego korenitih, promena i doći ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, Dubai je zagrizao, a gde ima dima, definitivno ima i vatre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading