PONOVO U GLAVNOM GRADU: Beograd DOMAĆIN Evroliginog turnira!

Autor:

Sport

13.12.2022

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za sve ljubitelje košarke u Srbiji.

PONOVO U GLAVNOM GRADU: Beograd DOMAĆIN Evroliginog turnira!

Foto: Starsport

Detalj sa F4 Evrolige

Evroliga je saopštila imena 32 juniorska kluba koji će učestvovati u jubilarnom 20. izdanju Evroliginog turnira za mlade talente, a Srbiju će po običaju predstavljati Crvena zvezda, Partizan Mozzart Bet i Mega.

Ono što takođe raduje je da je Beograd i ove godine dobio organizaciju kvalifikacionog turnira. U glavnom gradu se prošle godine održao i Završni turnir, uporedo sa F4 turnirom Evrolige, a titulu je u hali "Ranko Žeravica" osvojila Mega, dok je za najboljeg igrača proglašen Nikola Đurišić.

Da bi došli do ANGT finala, koje će se igrati paralelno sa završnim turnirom Evrolige, timovi će prvo morati da prođu kvalifikacije, koje su, uz Beograd, dodeljene Zadru, Minhenu i Patrasu. Pobednici grupa automatski će izboriti plasman na finalni turnir. Dok će ostatak popuniti ekipe koje dobiju vajld-kartu.

Foto: Starsport

Nikola Đurišić je bio MVP na završnom turniru

Minhen će biti domaćin prvog od četiri kvalifikaciona turnira, utakmice će se igrati od 20. do 22. januara, a pored domaćina Bajerna, u Nemačkoj će nastupiti Žalgiris, Panatinaikos, Ulm, trostruki osvajač Real Madrid, Alba i Olimpija Milano, kao i NGT Minhen.

Drugi turnir odžaće se u Patrasu, za prolaz u završnicu će se boriti Promiteas, Asvel, Basano, Huventus, Olimpijakos, Šole, Vehta i NGT Patras. Turnir će u Grčkoj biti organizovan od 10. do 12. februara, a u periodu od 3. do 5. marta domaćin će biti Zadar. Učestvovaće i Saragosa, barselona, Makabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija, Stelazura iz Rima, Helsinška i NGT Zadar.

Beograd će i ove godine biti jedan od četiri domaćina kvalifikacija. Pored Crvene zvezde, Partizan Mozzart Beta i Mege,  u glavnom gradu Srbije će od 31. marta do 2. aprila  prolaz tražiti Valensija, Efes, Insep, Venecija i ekipa NGT Beograd.  

Ove sezone sve adidas timove sledeće generacije na turnirima će predvoditi Peteri Koponen, koji će takode biti na klupi ANGT ekipe koja bude zaigrala u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading