VELIKA ČAST! Srbija može da bude ponosna - dve legende imaju šansu da UĐU U VEČNOST!

Autor:

Sport

22.12.2022

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutno zasluženo!

VELIKA ČAST! Srbija može da bude ponosna - dve legende imaju šansu da UĐU U VEČNOST!

Foto: Starsport

Legendarni srpski treneri Dušan Ivković i Ranko Žeravica nominovani su za ulazak u košarkašku "Kuću slavnih" u Springfildu u klasi 2023, saopšteno je u Springfildu.

U saopštenju "Kuće slavnih", koja se nalazi u Springfildu, se navodi da se na spisku kandidata nalazi se i bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Mirza Delibašić.

Među nominovanima su i bivši košarkaši Pau Gasol, Dirk Novicki, Toni Parker, Dvejn Vejd, Šon Merion, Mark Džekson, kao i trener San Antonija Greg Popovič.

Republika

Foto: Starsport

Vasilis Spanulis i Dušan Ivković

Za ulazak u "Kuću slavnih" nominovana je i ženska košarkaška reprezentacija SAD sa Olimpijskih igara 1976. godine u Montrealu. Finalna lista biće saopštena 17. februara tokom "Ol-star" vikenda NBA lige u Solt Lejk Sitiju. Članovi klase 2023. biće poznati 1. aprila tokom Fajnal fora NCAA u Hjustonu.

Svečana ceremonija prijema u "Kuću slavnih" biće održana 11. i 12. avgusta u Springfildu.

Dušan Ivković preminuo je 16. septembra 2021. godine, a tokom svoje trenerske karijere vodio je veliki broj klubova i našu reprezentaciju sa kojom je postizao velike uspehe. Osvojio je tri evropska zlata (1989, 1991. i 1995.), jedno srebro (2009.), zlato na Svetskom prvenstvu (1990.), srebro na Olimpijskim igrama (1988.) i zlato na Univerzijadi (1987.).

Ranko Žeravica, preminuo je 29. oktobra 2015. godine, a takođe je zlatnim slovima upisan u istoriju srpske košarke. Već se nalazi u Kući slavnih FIBA, a sa nacionalnim timom osvojio je Svetsko prvenstvo (1970.) i Olimpijske igre (1980.), a ima još i olimpijsko, svetsko i dva evropska srebra, kao i bronzu sa Svetskog šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading