VELIKI SKANDAL! Vaspitačice isključile dete sa Daunovim sindromom iz predstave u vrtiću "da ne smeta drugoj deci"! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.12.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u vrtiću u Širokom brijegu u Bosni i Hercegovini.

VELIKI SKANDAL! Vaspitačice isključile dete sa Daunovim sindromom iz predstave u vrtiću "da ne smeta drugoj deci"! (VIDEO)

Foto: Instagram/_draganamandic

Uznemirujući snimak dečaka Jakova (5), dečaka sa Daunovim sindromom, koji sedi u holu vrtića dok druga deca pevaju i plešu na novogodišnjoj priredbi, slomila je srca ljudi u čitavom regionu.

Mališan igra, pljeska rukama i udara nogama, kao da oponaša pokrete koje su deca izvodila na bini. 

Priča o nepravdi koja je zadesila malog Jakova proširila se društvenim mrežama nakon što je majka Dragana napisala da je njeno dete, koje je trebalo da učestvuje u predstavi kao i ostala deca, ipak izostavljeno.

Božićna predstava,vreme blagostanja ljubavi i mira. Jakov i Rita će učestvovati u božićnoj predstavi,  pripremaju se nedeljama pre.Tu sam i ja sa strane, gledam i čekam svoju decu. Rita izlazi u grupi sa drugom decom na pozornicu, Jakova drži vaspitačica sa strane i sede na stolici. Sva druga deca su na pozornici obuvena, spremljeni za nastup. Jakov sa strane na vaspitačici u patofnama. Znači, neće mi nastupati! Pitam vaspitačicu zašto Jakov nije na pozornici, kaze: bolje da nije tamo, smetaće im. U šoku uzimam Jakova sebi. on plače i pokazuje rukom da želi ići drugoj deci, pustila sam ga da ide... Ostatak mozete videti u videu - napisala je njegova mama na Instagramu.

 

 

Nakon toga je usledila i skandalozna izjava upravnice vrtića, ističe Dragana.

Dok su druga deca na pozornici pevaju, Jakov je na klupi pleše i čeka da se sve završi..- Znači da se radilo sa njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa iste?
Kad sam pitala upravnicu zašto Jakov nije učestvovao, rekla je:"Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, idite slobodno!"

Mi idemo naravno, ali nećemo ćutati, staviti sve pod tepih. To ne zaslužuje niko, a najmanje dete od 5 godina - napisala je ispod videa dečaka koji cupka i igra dok druga deca izvode predstavu.

 

Ona je napomenula i da ne krivi vaspitačice ni za šta, jer su radile po naređenju nekog drugog. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branka

22.12.2022 10:59

Bruka i sramota za ustanovu i drzavu.Podrska za Jakova.Odmah uruciti otkaz onome ko je odlucio da djecak smeta