POZNAT NASLEDNIK BEOGRADA: Evroliga donela VAŽNU ODLUKU!

Autor:

Sport

19.12.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

POZNAT NASLEDNIK BEOGRADA: Evroliga donela VAŽNU ODLUKU!

Foto: Starsport

Fajnal for Evrolige

Poslednji fajnal for turnir Evrolige bio je održan u Beogradu.

Srpska prestonica pokazala se kao odličan organizator, a titulu je na kraju osvojila ekipa Efesa koja je na taj način odbranila krunu najbolje selekcije u Evropi.

Sada je poznato gde će se održati naredni završni turnir Evrolige.

Čelni ljudi ovog takmičenja organizaciju turnira 2023. godine dodelili su Kaunasu, dok će godinu dana kasnije domaćin najboljim ekipama Starog kontinenta biti Berlin.

Ovu informaciju je na svom Tviter nalogu objavio poznati novinar Donatas Urbonas, dobro upućen u košarkaška dešavanja, pa su višemesečne spekulacije sada dobile i potvrdu.

 

 

Ovo će biti prvi put da se Kaunasu dodeljuje organizacija završnog turnira i biće jako zanimljivo videti kako će sve izgledati jer je Litvanija poznata kao košarkaška nacija.

Što se Berlina tiče, on će u kratkom vremenskom periodu dobiti i drugu organizaciju završnog turnira jer je ovaj grad bio domaćin i 2016. godine. Tada je titulu osvojio moskovski CSKA, a na turniru u Berlinu 2009. godine šampionski pehar podigla je ekipa Panatinaikosa.

Titulu u Kaunasu braniće turski Efes koji je dve godine zaredom šampion Evrope. Ipak, branilac titule se trenutno nalazi tek na sedmom mestu na tabeli sa skorom od po sedam pobeda i poraza i moraće da se namuči kako bi došao do završnog turnira. Na tabeli Evrolige prvo mesto dele Fenerbahče, Barselona i Monako sa istim skorom 10-4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading