SUZE U PIONIRU: Košarkaši Crvene zvezde se oprostili od Mihajlovića (FOTO)

Autor:

Sport

18.12.2022

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji pozdrav legendi srpskog i svetskog fudbala.

SUZE U PIONIRU: Košarkaši Crvene zvezde se oprostili od Mihajlovića (FOTO)

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Mege u 11. kolu ABA lige, a klub sa Malog Kalemegdana se pre početka duela oprostio od legendarnog Siniše Mihajlovića.

Svi igrači srpskog i regionalnog šampiona su nosili majice sa slikom legendarnog fudbalera koji je preminuo u petak i natpisom "Legende žive večno".

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

 

Podsetimo, Siniša Mihajlović je posle tri i po godine velike borbe izgubio bitku sa leukemijom, a biće sahranjen u ponedeljak u Rimu.

Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji "levog beka". Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Za našu reprezentaciju odigrao je 63 utakmice, a uspeo je 10 puta da se upiše u strelce. Gotovo celu trenersku karijeru proveo je u Italiji. Trenirao je ekipe kao što su Inter, Bolonja, Katanija, Fiorentina, Sampdorija, Milan, Torino i na kraju Bolonja sa kojom se prilično burno razišao. Takođe, u periodu od 2012. do 2013. godine bio je selektor reprezentacije Srbije, a 2018. godine je imao kratak izlet u Portugal kada je bio trener Sportinga iz Lisabona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading