Željko, kada će ovo konačno STATI i da li će UOPŠTE?

Autor:

Sport

11.12.2022

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz Partizana!

Željko, kada će ovo konačno STATI i da li će UOPŠTE?

Foto: Starsport

Željko Obradović

Crni niz Partizana se nastavlja, a kada će stati, to niko sa preciznošću ne može reći. Verujemo ni sam strateg crno-belih, devetostruki šampion Evrope, Željko Obradović.

Nakon nekoliko vezanih pobeda Partizana u Evroligi i ABA ligi, usledila je crna serija crno-belih, kako u Evropi, tako i regionalnom takmičenju.

Bez iskusnog i standardnog plejmejkera se ne može, jer nijedan automobil na ovom svetu ne bi mogao da se pokrene bez rada motora. Baš tako deluje i Partizan ove sezone... Bezidejno, uplašeno i neodlučno i to baš u momentima kada se utakmice lome. Tako je bilo protiv Baskonije, Crvene zvezde nedavno, zatim Olimpije iz Milana, Valensije, kao i Cedevita Olimpije u nedelju uveče. 

Republika

Foto: Starsport

Dante Egzum

Ideja da se bezidejni Dante Egzum konstatno gura na plejmejkera koštalo je Partzan poraza u Ljubljani, drugog u dosadašnjem delu ABA lige. Strah u neizvensim završnicama je opravdan, ali iz istog se uči, izvlače se pouke i radi na sampouzdanju. U ekipi Željka Obradovića, tima koji je on lično selektirao, ne nazire se ništa epohalno u igru, osim besumučnih molitva da će Kevin Panter poludeti i "sasuti" 7, 8 trojki. Poziciona igra nema, jer u Partizanu ne postoji organizator igre. Ako sklonite Madara na stranu, Izraelca koji je večeras odigrao nešto više od tri minuta, crno-beli sa Egzumom na jedinici deluju kao raspuštena banda.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Australijanac poseduje sjajne fizičke predispozicije, ali u pozicionoj igri deluje tromo, bezidejno i neodlučno, jer ne poseduje ono što krasi svakog pleja - šut za tri poena. Kao takav, Egzum često vodi loptu oko zone i kruži kao "Kiša oko Kragujevca", a epilog svega toga je novi poraz, peti u poslednjih šest utakmica. Ko je zamena Papapetruu na poziciji tri? Vukčević, Smailagić ili Trifunović? Takođe nedefinisana ideja trenera Obradovića. Kako je moguće igrati košarku sa jednim plejmejkerom, jednim krilom i jednim centrom cele sezone? Ko je zamena Lesoru i da li je Brodžijanski kadar da to uradi, sve su to pitanja za crno-belu struku. Ipak, "ko smo mi da kritikujemo rad najtrofejnijeg trenera u Evroligi", pitanje je koje Partizanu i Grobarima nikako ne ide na ruku. Niko nije savršen i bez greške, pa tako i Željko Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović

Povratak Alekse Avramović u tim nakon teške povrede ruke može značiti da će Partizan dobiti pored Pantera, Anđušića i Nanelija još jednog kombo beka u rotaciji, ali to neće promeniti činjencu da sem Madara crno-beli imaju ogromnu rupu na poziciji jedan. I tu nema leka, osim da se angažuje neko iskusan, dovoljno zreo da zaustavi crno-beli brod koji kada krene da tone, spasa mu nema. 

Od najtrofenijeg trenera u Evroligi se ne očekuju čuda, ali disciplina i koncentracija njegovg tima na terenu DA. Zato je i tu i zato dobija podršku "grobara", kao idol crno-bele publike za sada je miljama daleko od Duška Vujoševića, stratega koji je sa decom i daleko manjim budžetom pravio čuda i punio našu reprezentaciju taletnovanim igračima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading