PRODUBLJENA AGONIJA PARTIZANA: Egzum TRAGIČAR - Cedeviti pobeda u derbiju ABA lige!

Autor:

Sport

11.12.2022

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz Partizana u neizvesnim završnicama.

PRODUBLJENA AGONIJA PARTIZANA: Egzum TRAGIČAR - Cedeviti pobeda u derbiju ABA lige!

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz, pošto su ovoga puta izgubili u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije, rezultatom 77:74, u derbi meču 10. kola Admiral Bet ABA lige.

Domaće je do pobede predvodio sjajni Jogi Ferel, koji je ubacio 18 poena uz osam asistencija, a najbolje ga je pratio Zoran Dragić sa 13. Partizanu nije pomogao ni Dante Egzum sa 24 poena, uz šest uspešnih proigravanja, ali i pet izgubljenih lopti, dok je odličan bio i Papapetru sa 17 poena.

Bolje su u meč ušli domaći košarkaši, koji su predvođeni Ferelom, koji je i poentirao, ali i asistirao, došli do osetnije prednosti u prvom kvartalu, koju su rešili u svoju korist sa 23:19.

Egal je nastavljen i u drugoj deonici, Cedevita je imala prednost, ali su crno-beli, za koje je sjanu partiju u drugoj četvrtini pružio Janis Papapetru, preokrenuli rezultat. Ipak, trojkom Ferela za 43:43, na poluvreme se otišlo u egalu.

Izjednačen meč je nastavljen i u drugom poluvrmenu, iako je Cedevita pretila u jednom trenutku da će se odlepiti, kada je na semaforu stajalo 63:57. Ipak, Partizan se još jednom vratio u meč, pa smo stigli do triler završnice.

U njoj se, po običaju, Partizan nije snašao, nisu realizovali nekoliko napada uzastopno, pa je Cedevita stigla do prednosti, nakon koševa Omića i Ferela. Lesor je na 11 sekundi do kraja imao priliku da izjednači, ali je realizovao samo jedno slobodno bacanje. Adams je pogodio oba penala na drugoj strani, a Partizan je dobio priliku da dođe do produžetka. Ipak, Dante Egzum je promašio otvoren šut za tri, pa je domaćin stigao do velike pobede u derbiju.

U narednom kolu, Partizan će pred svojim navijačima dočekati FMP, dok Cedevita ide u Podgoricu, na megdan Studentskom Centru.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading