VELIKA TRAGEDIJA: Amerika u SUZAMA - preminuo LEGENDARNI košarkaš!

Autor:

Sport

11.12.2022

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je danas potresla ljubitelje košarke u NBA ligi.

VELIKA TRAGEDIJA: Amerika u SUZAMA - preminuo LEGENDARNI košarkaš!

Foto: Printscreen

NBA logo

Pol Sajlas, nekadašnji košarkaš, ali i trener u NBA ligi, preminuo je danas u 79. godini života, prenose američki mediji.

Legendarni Amerikanac je karijeru započeo 1964. godine u ekipi Sent Luisa, za koje je nastupao pet sezona. Posle je prešao u Finiks, a onda i u Boston, sa kojima je osvojio dve titule u najjačoj ligi sveta. Godinu dana je nastupao za Denver Nagetse, da bi karijeru završio u Sijetl Supersoniksima, gde je stigao do treće titule u NBA ligi.

 

 

Dva puta je bio učesnik Ol-Star utakmica, 1972. i 1975. godine, a takođe je i tri puta bio član prve, odnosno druge defanzivne petorke u najjačoj košarkaškoj ligi.

U karijeri je ovaj krilni centar u proseku imao devet poena po meču, a beležio je prosečno i deset skokova, odnosno malo preko jedne asistencije po utakmici. 

Posle igračke karijere je počeo trenerski posao, a veći deo karijere je bio pomoćnik. Kao asistent je radio za Njujork Nikse, Nju Džerzi Netse i Šarlot Hornetse i to u momentima kada je sprski centar Vlade Divac bio deo tog tima.

Zatim je postao i glavni trener, a u karijeri je vodio ekipe Šarlota, Nju Orleansa i Klivlenda, da bi karijeru okončao u Šarlot Bobketsima, 2012. godine.

Njegov sin Stiven Sajlas je trenutno trener, a vodi ekipu Hjuston Roketsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading