SAVRŠENO VEČE: Oboren REKORD NBA lige - ovo NIKO NIKADA nije uradio!

Autor:

Sport

01.12.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklu noć će svakako pamtiti ceo život

SAVRŠENO VEČE: Oboren REKORD NBA lige - ovo NIKO NIKADA nije uradio!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Devin Buker

Košarkaši Finiks Sansa savladali su Čikago Bulse sa 132:113 u noćašnjem meču NBA lige, a pobedu ekipe iz Arizone je svakako obeležila maestralna partija Devina Bukera.

Bek Finiksa je u ubedljivoj pobedi svoje ekipe postigao čak 51 poen, a pritom je šutirao nestvarnih 80% iz igre (20/25), čime je postao prvi košarkaš u istoriji koji je na jednom meču ubacio 50 i više poena, a da je tom prilikom imao i 80% iz igre.

Na sve to, Buker je ubacio i šest trojki iz samo sedam pokušaja, pa je imao odličnih 86% šuta za tri, čime je zaokružio svoju sjajnu šutersku partiju. Na sve to je dodao i četiri skoka, odnosno šest asistencija.

Da stvar bude bolja po njega, sve je to učinio u samo tri četvrtine, pošto je velika razlika na ovom meču dozvolila Montiju Vilijamsu da ga celu poslednju četvrtinu odmori, kako bi bio spremniji za sledeće izazove. Ipak, ljubitelji košarke su priželjkivbali da vide Devina i u poslednjem kvartalu, kako bi upisao što je veći broj poena.

Ovo nije prvi put Bukeru da se "otkači" u jednom meču, pošto je davne 2017. godine ubacio nestvarnih 70 poena u porazu od Seltiksa, čime je postao tek šesti igrač u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Ovom pobedom su Sansi ostali na čelu Zapadne konferencije, pošto i dalje imaju pobedu više od Denver Nagetsa, koji su noćas takođe upisali trijumf.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading