Nebojša Čović se OGLASIO posle EVROLIGAŠKOG DERBIJA: Govorio o sudijama, Nedoviću, navijačima Partizana...

Autor:

Sport

10.12.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo viđenje situacije prvog čoveka tima sa Malog Kalemegdana.

Nebojša Čović se OGLASIO posle EVROLIGAŠKOG DERBIJA: Govorio o sudijama, Nedoviću, navijačima Partizana...

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Crvena zvezda rešila je u svoju korist prvi evroligaški večiti derbi.

Tim sa Malog Kalemegdana slavio je protiv Partizana trojkom Nemanje Nedovića dve sekunde pred kraj (76:73) i na taj način upisao se u istoriju.

Utiske o ovoj utakmici u jutarnjem programu TV Prva izneo je i Nebojša Čović, alfa i omega Crvene zvezde.

Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobedili je. I sada će ta utakmica zauvek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandirali, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije - rekao je Čović gostujući na TV Prva, pa se dotakao i atmosfere na derbiju jer je ovaj, za razliku od skoro svakog prethodnog u regionalnom takmičenju, prošao bez incidenata:

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

 

- Neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi...  Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada danas igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propusane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u AdmiralBet ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubedljivije.

Nastavio je Čović u svom stilu:

- Ono što mi je drago za ovu utakmicu u Evroligi to je da je tako završena i da je zvezdino dete Nemanja Nedović dao trojku za pobedu. Da je odigrano fantastično dobro.Mi smo sve vreme radili na tome da opustimo igrače i stručni štab.

Republika

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

 

A zatim se dotakao i raspodele karata, kao i navijača Partizana:

- Da se opet ne bi pravila ovakva tenzija i ovakav galimatijas, mi ćemo izračunati procenat. Pionir ima 8.000 kapacitet, Arena ima 19.000. Uzmimo da je Zvezdinih navijača bilo oko 800-1.000, to je određeni procenat, primenite ga na 8.000 i u januaru kada igramo sa Partizanom toliko će biti njihovih navijača.

Da bi na kraju zaključio:

- Znači neće biti slobodne prodaje karata, mi nismo neozbiljni kao neki koji su 28. novembra rekli "slobodna prodaja karata", a onda 5. decembra izdali saopštenje da ne mogu da uđu navijači Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading