GOTOVO JE! Bajden POTPISAO, pa POTVRDIO: Kraj ruske višemesečne TORTURE - cela Amerika na nogama, mnogi PLAČU OD SREĆE!

Autor:

Sport

09.12.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udarna vest u svetskim medijima.

GOTOVO JE! Bajden POTPISAO, pa POTVRDIO: Kraj ruske višemesečne TORTURE - cela Amerika na nogama, mnogi PLAČU OD SREĆE!

Foto: Tanjug/AP

Dvostruka olimpijska šampionka Britni Griner vratila se u domovinu, nakon što su SAD i Rusija postigle sporazum o razmeni zatvorenika.

Ovu informaciju potvrdili su mediji "preko bare", kao i predsednik Džo Bajden, koji je ličnim potpisom "aminovao" razmenu, a dodao je da Amerikanki treba vremena da se oporavi od višemesečne torture koju je trpela u ruskom zatvoru.

Povratak Grinerove u Hjuston proslavljen je širom Amerike, a oglasila su se i brojna poznata imena oduševljena ishodom sage koja je okupirala pažnju svetske javnosti.

NBA zvezde Kris Pol, Tre Jang i Kajri Irving su, takođe, izrazili olakšanje u objavama na Tviteru.

- Hvala vam što ste dali primer šta je pravi borac - napisao je Kajri Irving.

Saigračica Grajner u Finiksu je napisala da je njeno oslobađanje "najbolja vest ikad", dok je njen bivši trener Sendi Brondelo rekla da je zaplakala od sreće.

Podsetimo da je Grinerova osuđena na višegodišnju robiju u Rusiji pošto je uhapšena na erodromu uz optužbe da je krijumčarila kanabis, a o sporazumu o raumeni koji je potpisan između dve velesile detaljnije možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading