SMENJEN SELEKTOR! Reprezentacija dobija NOVOG TRENERA posle kraha na Mundijalu!

Autor:

Sport

09.12.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš nastup svoje ekipe na Svetskom prvenstvu u Kataru ga je koštao posla.

SMENJEN SELEKTOR! Reprezentacija dobija NOVOG TRENERA posle kraha na Mundijalu!

Foto: Tanjug/AP

Luis Enrike, dosadašnji trener fudbalske reprezentacije Španije, neće ubuduće predvoditi ovu selekciju, pošto je dobio otkaz nakon Mundijala u Kataru.

Selekcija Španije je furiozno započela turnir, pošto je savladala Kostariku sa 7:0, ali su posle toga krenula nizbrdo za Špance. Remi sa Nemačkom, zatim poraz od Japana, za koji su mnogi smatrali da je nameran, odveo je ovu ekipu na Maroko u osmini finala.

A tamo šok. Nije bilo golova u regularnom delu, ali ni u produžetku, pa se pristupilo izvođenju penala. Tu se "furija" nikako nije snašla, promašili su tri od četiri jedanaesterca, pa su na kraju Afrikanci prošli u četvrtfinale, gde ih čeka duel sa Portugalom.

Foto: Tanjug/AP

Luis Enrike nije uspeo da ostvari cilj sa Španijom

Ceh loših rezultata platio je Luis Enrike, a na njegovo mesto je stigao Luis de la Fuente, koji je do sada predvodio mladu selekciju Španije, saopštio je Španski fudbalski savez.

Novine "Marka" pišu kako De La Fuente takođe neguje formaciju 4-3-3, ali su dubljim i oštrijim napadima, što bi mogla biti nijansa u odnosu na Enrikeovu igru sa takođe puno dodavanja, ali kojom nije uspeo probiti odbranu Maroka.

- Razočaran sam. U ovom trenutku me ne zanima moja budućnost - kratko je Enrike odgovorio novinarima.

Za sada se spominje kao mogući naslednik Dijega Simeonea na klupi Atletika, ali je pitanje da li će do toga doći. Enrike je Španiju vodio i prošle godine na EURU, gde su zaustavljeni u polufinalu od Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading