PONOVO ĆE DOMINIRATI: Vasa Micić i Efes dobili OGROMNO pojačanje (FOTO)

Autor:

Sport

06.12.2022

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni vladar Evrolige ima razloga za optimizam.

PONOVO ĆE DOMINIRATI: Vasa Micić i Efes dobili OGROMNO pojačanje (FOTO)

Foto: Starsport

Vasa Micić sa srpskom zastavom i peharom Evrolige

Efes i Vasilije Micić dobili su veliko pojačanje! Naime, Šejn Larkin, Amerikanac sa turskim papirima odigrao je protiv Bujukčekmečea prvu utakmicu posle tri meseca pauze.Susret je maestralni plejmejker počeo u startnoj petorci, upisao je sedam poena i dve asistencije u porazo od 83:76.

Republika

Foto: Starsport

Šejn Larkin i Vasilije Micić

 

On je, podsetimo, doživeo kidanje ligamenata prsta desne šake u grupnoj fazi Evrobasketa, zbog čega nije bio u mogućnosti da pomogne Turskoj u nastavku takmičenja. Odmah posle toga bio je podvrgnut hirurškom zahvatu.

Zbog oporavka i fizikalne terapije propustio je uvodnih jedanaest utakmica Evrolige. Efes je počeo loše, sa pet poraza u uvodnih sedam kola, ali se ekipa ozbiljno uzdigla u protekle četiri runde pošto je vezala isto toliko pobeda.

Larkinove minute i ulogu na parketu uzeo je Vil Klajburn koji je bio glavni nosilac igre uz Vasilija Micića. Sada se čeka da Efes sa trilingom Micić – Larkin – Klajburn zagospodari evropskim parketima. Ukoliko se vrati u formu iz prethodne sezone, nema sumnje da će popularni Pivari biti jedni od glavnih kandidata za plasman na Fajnal-for Evrolige.

Prvi sledeći evropski meč Efes igra u petak protiv Žalgirisa u Kaunasu od 19 časova.

Šejn Larkin ima 30 godina. U svojoj karijeri je pored Efesa nastupao i za Dalas Maverikse, Njujork Nikse, Bruklin Netse, Boston Seltikse i Baskoniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading