NAGRADA ZA SJAJNU PARTIJU: Lazić MVP kola u ABA ligi!

Autor:

Sport

29.11.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je ključni igrač u novoj pobedi svog tima.

NAGRADA ZA SJAJNU PARTIJU: Lazić MVP kola u ABA ligi!

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

ABA liga

Aleksandar Lazić, košarkaš podgoričke Budućnosti, proglašen je za MVP-a 9. kola AdmiralBet ABA lige, nakon što je predovdio svoj tim do ubedljive pobede protiv Cibone, rezultatom 97:76.

Ekipa iz glavnog grada Crne Gore je stigla do ubedljive pobede, a Lazić je za 27 minuta na terenu ubacio isto toliko poena, a pritom je upisao i četiri skoka i jednu asistenciju, što mu je uz sedam iznuđenih faulova, bilo dovoljno za 36 indeksnih poena.

Foto: Starsport

Aleksandar Lazić je upisao 36 indeksnih poena

Lazić je šutirao tri od šest za dva poena, četiri od pet za tri poena, a sa linije slobodnih bacanja je pogodio devet od svojih deset pokušaja.

Budućnost je u svojoj hali slomila otpor Zagrepčana u drugom poluvremenu, pa su na kraju upisali izuzetno ubedljivu pobedu, iako je Cibona na poluvremenu imala dva poena prednosti. Lazića su najbolje pratili Tre Bel Hejns, koji je ubacio 17 poena, Petar Popović je imao 15, dok je Alfa Kaba ubacio 11.

Ekipa Budućnosti se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji u ABA ligi, pošto posle osam mečeva ima skor od pet pobeda i tri poraza, pa se nalaze iza Partizana, FMP-a i Crvene zvezde, tri srpske ekipe koje trenutno imaju po jedan poraz.

U narednom kolu ekipu iz Podgorice čeka izuzetno težak posao, pošto će se u Beogradu sastati sa ekipom Partizana, koja ih je prošle sezone izbacila u polufinalu najjačeg regionalnog takmičenja. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading