Sjajne vesti za košarkaše Srbije pred nastavak kvalifikacija!

Autor:

Sport

14.11.2022

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolje od ovog gotovo da nije moglo.

Sjajne vesti za košarkaše Srbije pred nastavak kvalifikacija!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i košarkaši Srbije

Košarkaši Srbije zabeležili su ogromnu pobedu u Beogradu, pošto su u triler završnici savladali Tursku sa 77:76, pa su na taj način stigli vrlo blizu plasmana na Svetsko prvenstvo.

Ovo nije bio jedini meč koji se večeras igrao u novoformiranoj grupi I, a rezultat onog drugog je išao Srbiji u korist. Naime, u Belgiji su se sastale domaća selekcija i reprezentacija Grčke, a na kraju su "Heleni" stigli do pobede, rezultatom 72:70, posle trilera u belgijskom Monsu.

Grke je do pobede predvodio Larencakis, koji je upisao 20 poena, a sjajan je po običaju bio i Nik Kalates, koji je zabeležio dabl-dabl. Ubacio je 13 poena, a imao je i deset asistencija.

Belgiji nije pomogao ni maestralni Retin Obasoan, koji je za domaću selekciju ubacio čak 30 poena, ali je u ključnom napadu na meču napravio faul u napadu, čime je Grcima omogućio da dođu do ogromne pobede.

Osim Grčkoj, ova pobeda je išla u korist i reprezentaciji Srbije. Naime, Srbija trenutno deli drugu poziciju u grupi sa "Helenima", pošto obe selekcije imaju skor od pet pobeda i tri poraza. Na četvrtom mestu se nalaze Turska i Belgija, koje imaju dve pobede manje, na samo dva kola do kraja kvalifikacija.

Sada je situacija jasna. "Orlovima" treba samo jedna pobeda u dva preostala duela da bi se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u košarci. Meč u Grčkoj će možda i biti težak, ali naši momci ne bi smeli da propuste priliku da savladaju Veliku Britaniju kod kuće i da na taj način čekiraju vizu za predstojeće prvenstvo. Takođe, ovom pobedom su Grci izborili plasman na Mundobasket, pa će u meču sa našim momcima gotovo sigurno igrati oslabljeni.

Svetsko prvenstvo u košarci je na programu naredne godine, a održaće se u avgustu i septembru u Japanu, Indoneziji, kao i na Filipinima.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading