Pešić iskren nakon pobede! Ristić i Mitrović u glas: Hvala na podršci u Njukaslu!

Autor:

Sport

11.11.2022

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije savladali su Veliku Braitaniju u Njukaslu sa 74:68 u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine.

Pešić iskren nakon pobede! Ristić i Mitrović u glas: Hvala na podršci u Njukaslu!

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Po završetku duela oglasio se i selektor Srbije Svetislav Pešić:

- Znali smo šta možemo da očekujemo od ove utakmice, jer Britanija je uvek motivisana. Oni su pravi tim, igraju dugo zajedno. Kao što je Luka rekao, posle dva-tri dana treninga sa našim mladim igračima i novim timom, srećan sam zato što smo dobili susret. Ovo je kvalifikaciona utakmica, važno je pobediti, imali smo dobar stav, koncentracija, statistika... Imali smo 16 ofanzivnih skokova, čak 18 asistencija i 10 ukradenih lopti. Ovo je razlog zbog kojeg kažem bravo mojim igračima. U ovom momentu ne možemo da očekujemo više, ali je važno da svi razumeju da ako želite da dobijete meč protiv tima koji igra tešku odbranu, morate da ostanete zajedno.

Sledi još teži susret, sa Turskom u Beogradu za par dana.

- Svaki meč je sada važan. Igramo sa Turskom, potom još dva meča u februaru. Mnogo timova ima šansu da se plasira na Veliku Britaniju. Turska je odličan tim, pokazali su to večeras. Igramo kući, siguran sam da ćemo imati podršku od naših navijača, to je ono što našem mladom timu treba u ovom momentu - rekao je Pešić.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Luka Mitrović

Prvotimac, Luka Mitrović istakao je da je Srbija u Njukasl došla sa ciljem da pobedi jednim poenom razlike i da je to ostvarila.

- Znali smo koliko je važan ovaj meč da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo. Teško je bilo pripremiti se i igrati lepu košarku. Došli smo sa ciljem da pobedimo sa jednim poenom razlike, želim da čestitam svom timu, bio je ovo težak meč, Britanci se znaju dosta dugo. Hvala svim navijačima koji su došli ovde, bilo je lepo imati ovakvu podršku u Njukaslu - istakao je Mitrović.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Ristić

Ristić je nakon meča istakao:

- Mnogi od nas po prvi put igramo zajedno, ali nećemo da tražimo izgovor. Odigrali smo dobar meč, sada se okrećemo Turcima. Hvala navijačima koji su došli u Njukasl da nas podrže - rekao je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading