DETONACIJA U MADRIDU: Aleksandar Đorđević blizu klupe Reala!

Autor:

Sport

07.11.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni srpski igrač i trener blizu klupe najvećeg španskog kluba.

DETONACIJA U MADRIDU: Aleksandar Đorđević blizu klupe Reala!

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Saša Đorđević, proslavljeni srpski košarkaš, ali i trener, nalazi se blizu preuzimanja klupe Reala iz Madrida, prenose španski mediji.

Đorđević, koji je bez posla od juna, nakon što je završio svoju epizodu u Fenerbahčeu, koju je krunisao titulom šampiona Turske, najozbiljniji je kandidat da preuzme klubu ekipe iz Madrida.

Foto: Starsport

Saša Đorđević na klupi Fenerbahčea

Čus Mateo, koji je u Realu dugo bio pomoćni trener Pablu Lasu, preuzeo je španski klub krajem prošle sezone, nakon što je Laso doživeo srčani udar, a sa Madriđanima je osvojio titulu u Endesa ligi.

Ipak, vrlo je verovatno da će mu loš početak doći glave, pošto uprava Reala sprema zamenu, a Sale Đorđević je "prvi pik" uprav kluba.

Osim Aleksandra Đorđevića, kao mogući naslednik se spominje i Andrea Trinkijeri, ali je ipak izvesnije da Srbin preuzme tim, posebno jer Italijan već ima posao u minhenskom Bajernu. 

Legendarni košarkaš Srbije je u karijeri jednom osvojio Evroligu, i to 1992. godine, kada je zajedno sa Partizanom, posle spektakularne trojke, stigao do trona Evrope u meču sa Huventudom. U karijeri je igrao i za Olimpiju iz Milana, Fortitudo, Real, Barselonu i Skavolini na "starom kontinentu", a igrao je kratko i za Portland u NBA ligi.

Republika

Foto: Starsport

Đorđević je vodio Srbiju do srebrnih medalja 2014, 2016. i 2017. 

Kao trener je najveći trag ostavio u selekciji Srbije, sa kojom je osvojio tri srebra, po jedno na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu. Od klubova u Evropi, vodio je Virtus, Bajern, Panatinaikos i Fenerbahče, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu u Turskoj. Pre toga ima titulu i u italijanskom prvenstvu, sa ekipom Virtusa.

Videćemo u narednim danima da li će doći do imenovanja Đorđevića na poziciju trenera Reala, što bi mu svakako bio najizazovniji posao u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading