KOŠARKAŠKI SVET U SUZAMA: Ruski košarkaš preminuo u 46. godini života - sa Dudom Ivkovićem je osvajao Evroligu!

Autor:

Sport

25.10.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičnu vest objavili su predstavnici crveno-belog košarkaškog kolektiva.

KOŠARKAŠKI SVET U SUZAMA: Ruski košarkaš preminuo u 46. godini života - sa Dudom Ivkovićem je osvajao Evroligu!

Foto: Pixabay

Sveća

Anatolij Zurpenko legendarni ruski košarkaš preminuo je u 46. godini života objavio je njegov nekadašnji klub Olimpijakos.

 - Olimpijakosova porodica je skrhana vestima o smrti Anatolija Zurpenka, starog samo 46 godina. Anatolij je tri godine nosio dres našeg kluba i bio je član tima koji je 1997. slavio osvajanje triple krune. Reči su siromašne da izrazimo našu tugu. Naše misli su sve sa njegovom porodicom. Srećan put, Anatolij - stoji u saopštenju velikana iz Pireja.

 

 

Zurpenko je dres Olimpijakosa nosio od 1995. do 1998. godine i sa crveno-belima iz Pireja je 1997. godine stigao do evroligaške titule, a klub je u tom periodu sa klupe predvodio legendarni Dušan Duda Ivković.

Zurpenko je rođen 5. novembra 1975. godine u Volgogradu. Kompletnu profesionalnu karijeru proveo je u Grčkoj nastupajući za Sporting iz Ano Patisije, Olimpijakos, Papagu, Marusi, Panelinios i Ilisiakos, a "patike je okačio o klun" 2009. godine noseći dres ekipe Volžski iz rodnog grada.

Tokom karijere pored osvojene Evrolige 1997. godine, osvojio je sa pirejskim klubom i dve šampionske titule, kao ie jedan pehar u nacionalnom kup takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading