TRAGEDIJA: U 38. godini života preminula nekadašnja košarkašica!

Autor:

Sport

04.10.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbu sa opakom bolešću je izgubila.

TRAGEDIJA: U 38. godini života preminula nekadašnja košarkašica!

Foto: pixabay.com

U 38. godini života preminula je Tifani Džekson nekadašnja zvezda WNBA lige i igračica ekipe Teksasa.

Tifani je za ovaj klub nastupala od 2003. do 2007. godine odigravši 123 utakmice, a u istoriji kluba njeno ime je zlatnim slovima upisano s obzirom da je jedina igračica koja je ostvarila više od 1.000 poena, 1.000 skokova, 300 ukradenih lopti i 150 blokada.

U maju 2018. godine vratila se u Teksas gde je obavljala funkciju pomoćnog trenera, a u aprilu ove godine izabrana je za prvog trenera Vajli koledža.

 

 

Pre sedam godina Tifani Džekson je dijagnostikovan kancer dojke trećeg stadijuma. Svo ovo vreme Tifani je vodila borbu sa opakom bolešću, ali na žalost u tome nije uspela.

Treba napomenuti da je pored dresa Teksasa, Tifani Džekson nastupaal i za ekipe Libertija, Talsa Šoka i Los Anđeles Sparksa, a 2007. godine draftovana je u WNBA ligu kao peti pik od strane njujorškog Libertija za koji je igrala punih devet sezona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading