Lebron UŠAO U ISTORIJU, Hrvat mu POKVARIO VEČE: Los Anđeles ima svog vladara! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo je bilo na meču Lejkersa i Klipersa.

Lebron UŠAO U ISTORIJU, Hrvat mu POKVARIO VEČE: Los Anđeles ima svog vladara! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Drugi meč NBA lige odigran u noći između četvrtka i petka bio je derbi Los Anđelesa.

Više o prvom meču između Filadelfije i Milvokija, kao i o novom brukanju Džoela Embida, čitajte OVDE, a u drugoj utakmici dana Klipersi su slavili na gostovanju Lejkersima rezultatom 113:107. Meč je, i pored poraza obeležio legendarni Lebron Džejms.

"Kralj" je imao dabl-dabl učinak od 20 poena i deset skokova, kojima je dodao i šest asistencija, ali neće po tome pamtiti ovaj meč. Lebron je ušao u istoriju i to tako što je prešao Pola Pirsa i dospeo na listu top deset trojkaša NBA lige ikada.

Džejms je za tri poena šutirao samo dva od osam, ali mu je i to bilo dovoljno da se po još jednom parametru upiše u istoriju najkvalitetnije lige sveta.

Veče su mu pokvarili Klipersi za koje je fenomenalan meč odigrao Hrvat Ivica Zubac. Bivši igrač Lejkersa postigao je 14 poena i dodao nestvarnih 17 skokova, te je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Klipersa.

I pored toga što su Klipersi u trećem periodu igre imali i plus 15 (80:65), Lejkersi su prišli, uneli neizvesnost u meč, ali nisu mogli da ostvare pobedu. Na kraju 103:97 za Kliperse koje su, pored maestralnog Zubca, predvodili Pol Džordž (15 poena i deset skokova), Džon Vol (15 poena, četiri skoka, tri asistencije), Kavaji Lenard (14 poena, sedam skokova, dve asistencije) i Markus Moris (14 poena). Dvocifren je bio i Luk Kenard sa 11 poena.

Kod Lejkersa su, osim pomenutog Džejmsa, odličnu partiju pružili i Luni Voker (26 poena, tri skoka, tri asistencije) i Entoni Dejvis (25 poena, osam skokova), ali je to bilo nedovoljno da se izbegne poraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading