TRAGIČAN PORAZ PARTIZANA: Crno-beli ponovo izgubili dobijeno, Armani nosi pobedu iz pune Arene!

Autor:

Sport

18.10.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u Evroligi, pošto ih je ekipa Armanija pobedila u Areni sa 80:75.

TRAGIČAN PORAZ PARTIZANA: Crno-beli ponovo izgubili dobijeno, Armani nosi pobedu iz pune Arene!

Foto: Starsport

Panter i Šilds

Partizan nije stigao do pobede ni u trećoj utakmici elitnog košarkaškog takmičenja. Armani je napravio preokret u poslednjoj četvrtini, pa na kraju nosi pobedu iz pune Arene.

Partizan je bolje počeo utakmicu, pa je na samom startu stigao do dvocifrenog vođstva. Milano je smanjio rezultat serijom trojki, koju je pokrenuo Beron, ali Partizan preko Pantera vraća +10 na kraju prve deonice.

Druga četvrtina je krenula loše po crno-bele, pošto je ekipa iz Milana stigla na samo -1. Ipak, Anđušić sjajnom serijom, uz pomoć Madara, dovodi Partizan do nove dvocifrene prednosti. Posle trojke Tonuta, rezultat na kraju prvog poluvremena je bio 49:41.

Drugi deo igre počinje novom serijom ekipe iz "grada mode", koja preko Šildsa stiže do prednosti, koju drži do samog kraja četvrtine. Armani trojkom Berona stiže do 62:61 na kraju trećeg kvartala.

Poslednji deo igre je krenuo sjajnom igrom crno-belih, koji posle trojke Egzuma stižu do čak +9. Ipak, od tog trenutka samo jedna ekipa postoji na terenu. Partizan pravi seriju grešaka, koju koristi Milano, pa stiže do prednosti. Poslednju šansu za crno-bele je prokockao Anđušić užasnim dodavanjem. Posle koša Pengosa više nije bilo povratka.

Armani je do pobede vodio fantastični Šilds koji je ubacio 25 poena. Dejvis je dodao 15, a Pengos deset. U ekipi Partizana je dominirao Lidej sa 23 poena, uz pet pogođenih trojki, dok je Lesor ubacio 12.

U narednom kolu Partizan već za dva dana dočekuje Virtus iz Bolonje u Areni u pohodu na svoju prvu pobedu u Evroligi. Armani će gostovati ekipi Bajerna.

PARTIZAN - ARMANI MILANO

75:80 (27:17, 22:24, 12:21)

TOK MEČA:

Kraj meča! Partizan ponovo poražen, Armani slavio sa 80:75.

10. minut - Užasan potez Anđušića, Pengos pogađa za dva, Armani na +5 na 20 sekundi do kraja.

10. minut - Pogađa Dejvis dva penala, Armani vodi tri razlike na 40 sekundi do kraja.

9. minut - Stigao je Partizan do četiri poena viška, ali trojka Pengosa i dva penala Šildsa vraćaju prednost Armaniju.

7. minut - Dva minuta bez koša u Beogradu, Partizan čuva +2.

5. minut - Igra se u serijama, a sada je Armani napravio 7:0. Trojka Šildsa, koš Fohtmana, Partizan ima samo +2.

3. minut - Armani bez koša tri minuta, Partizan ima velikih +6. Pogađa i Egzum trojku, Partizan ide ka pobedi.

1. minut - Pogađa Naneli, za njim i Ledej, njegova peta trojka na meču.

Počela je četvrta četvrtina!

Kraj treće četvrtine! Lidej je odigrao fenomenalnu deonicu i održao Partizan u životu. Armani ima poen prednosti posle trojke uz faul Bilija Berona.

8. minut - Lidej nosi Partizan. Dve vezane trojke, dva koša u reketu, Partizan ponovo vodi.

5. minut - Pogodio je Lidej trojku, ali Šilds sipa na drugoj strani, Armani stiže do prednosti.

3. minut - Velika serija Armanija. Partizan je bez koša tri minuta, Pengos trojkom smanjuje na samo poen minusa.

2. minut - samo dva poena smo videli za dva minuta, postigao ih je Šilds sa linije penala.

Počinje treća četvrtina!

Odlično prvo poluvreme crno-belih u kom su postigli čak sedam trojki iz deset pokušaja. Odlične role Madara i Anđušića, koji su postigli deset, odnosno devet poena. Lidej je dodao osam. Sa druge strane, Dejvis ima 11, a Šilds devet.

Kraj prvog poluvremena. Poluvreme crno-belih iz snova, imaju +8 na pauzi.

10. minut - Igraju crno-beli kao u transu. Fantastična blokada Lesora, a onda se Anđušić bacio i izvukao loptu iz auta.

8. minut - Neverovatna trojka Anđušića na isteku napada, Arena u transu. A odmah za njom još jedna. Proključala je Arena, tajm-aut za Armani.

6. minut - Televizijski tajm-aut, Panter pogađa na jednoj strani, na drugoj zakucava Dejvis.

4. minut - Igra se izuzetno brzo u drugoj četvrtini. Partizan poentira preko Lesora i Pantera, sa druge strane Beron kreira sve poene Armanija

2. minut - Pogađa Papapetru, ali vraćaju Dejvis i Šilds na drugoj strani. Lesor blokadom sprečava nastavak serije Milana.

Počela je druga četvrtina!

Kraj prve četvrtine! Madar je pogodio trojku, a zatim i Panter sa zvukom sirene, Partizan ima deset razlike krajem prvog dela igre.

10. minut - Dve vezane trojke Berona, pogađa i Dešon Tomas, pa je Armani za minut prišao na -4.

8. minut - Trojka Šildsa, odgovara Lidej novom trojkom. Dejvis sa penala smanjuje na osam razlike. Madar pogađa dvoju na isteku napada.

6. minut - Partizan dominira. Koš Lesora, pa trojka Lideja, već dvocifrena prednost za crno-bele.

4. minut - upisali su se i gosti preko Melija. Problem za Partizan, Egzum već ima dva faula. Monstruozni Lesor, blokada nad Hajnsom, a onda i kucanje na drugoj strani, Partizan ima +6.

2. minut - Skoro dva minuta bez koša na obe strane. Egzum je iznudio dva penala, koja je i pogodio, pa je Partizan poveo.

Počela je prva četvrtina!

UVOD

20:15 - Polako se puni Arena, red na ulazu je sve veći.

Foto: Privatna arhiva

 

Foto: Privatna arhiva

 

Posle početnih neuspeha protiv Albe i Baskonije, crno-beli će u prepunoj Areni dočekati ekipu iz "grada mode" u pokušaju da stignu do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Ovo će crno-belima biti prvi meč pred svojim navijačima još od davne 2014. godine, kada se Partizan oprostio od Evrolige utakmicom protiv Žalgirisa.

Sa druge strane, Armani je u prva dva meča bio polovičan. Pobedili su u prvom kolu Asvel na gostovanju, ali su na svom terenu poraženi od Albe, koja im je nanela neočekivan poraz. Zato je večeras ovo bitna utakmica i za tim koji sa klupe predvodi Etore Mesina.

Partizan je prodao 11.000 sezonskih karata, pa će "grobari" večeras biti pravi šesti igrač u pohodu izabranika Željka Obradovića na prvu ovogodišnju pobedu. 

Meč počinje u 20:45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Navijaci

18.10.2022 21:45

PARTIZAN IGRA SA 7-8 IGRACA,ZATO PADA U ZAVRSNICI. FALE PLEJ I CENTAR. TANKI SMO. Pod HITNO dobar PLEJ moze I centar 2,10 ! Za bolje rezultate