POČINJE NBA LIGA: Mogu li Jokić i Denver do TITULE?

Autor:

Sport

18.10.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između utorka i srede počinje najjače košarkaško takmičenje na svetu.

POČINJE NBA LIGA: Mogu li Jokić i Denver do TITULE?

Foto: Tanjug/AP

Eron Gordon, Džamač Marej i Nikola Jokić

Za titulu u NBA ligi će se boriti 30 timova, od kojih njih desetak može da se nada šampionskom prstenu. U taj krug spadaju i Denver Nagetsi, koje će i ove sezone predvoditi najbolji košarkaš sveta.

Denver je jedna od ekipa sa najviše napravljenih promena u ligi. Sa drafta su Nagetsi uzeli Kristijana Brauna i Pejtona Votsona, preskočivši mladog Nikolu Jovića, pa tako nisu ispunili želju mnogih da u istom timu zaigraju i Jokić i Jović.

Ipak, Denver je na draftu odradio dobar posao. Braun je NCAA šampion, dobar je defanzivac, a odličan je i atleta. Nešto što je Nagetsima preko potrebno. Votson je klasičan defanzivac, imaće i on svoju ulogu, ali će u napadu morati mnogo da poradi. Pre svega na šutu za tri poena.

Najveće pojačanje za tim iz Kolorada jeste povratak povređenih igrača. Majkl Porter se zvanično vratio na teren, i konačno je red da pokaže ono što navijači Nagetsa od njega traže. Poseduje dobar šut, ali navijači ovog tima se nadaju da će konačno početi i da igra odbranu. Takođe, očekuje se i da ostane zdrav celu sezonu.

Što se tiče Džamala Mareja, svi u NBA znaju za šta je sposoban. Dominirao je u plej-of serijama, a ako se vrati na svoj pređašnji nivo, Denver je sigurno jedan od glavnih kandidata u svojoj konferenciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marej i Jokić su bili nezaustavljivi u plej-ofu 2020.

Što se tiče trejdova, ljubitelji Denvera u Srbiji su konačno odahnuli kada je "grumenje" napustio Vil Barton. Amerikanac je svojim ishitrenim šutevima vrlo često izluđivao navijače Denvera, pa je posle nekoliko godina konačno trejdovan. Ipak, Nagetsi su dali i Montea Morisa, koji je vrlo dobro odrađivao posao drugog plejmejkera. 

Sa druge strane, Kentavijus Koldvel-Pop i Iš Smit su stigli iz ekipe Vašingotna. KCP je NBA šampion, ima iskustvo, kao i solidan šut za tri, pa se očekuje da bude dobro pojačanje za Jokićev tim. Iš Smit je malo drugačiji tim plejmejkera od Morisa, niži je i brži, ali će njegova uloga biti da dostojno zameni Mareja.

Jedno od najboljih akvizicija je stiglo iz redova Bruklina. Brus Braun, koji je imao sezonu proboja, stigao je u Nagetse. Braun je vrlo agresivan, ne libi se da hrabro prezme odgovornost, a ako mu Majk Meloun pronađe dobru ulogu, biće ogromni dodatak Nagetsima.

Sa druge strane, deluje da je pozicija drugog centra ove sezone slabija nego prošle. Otišao je Bugi Kazins, koji je uz sve svoje mane i dalje odličan igrač, a stigao je Diandre Džordan, koji već dugo ne igra ozbiljnu košarku. Videćemo da li će i u kolikoj meri moći da odmeni Jokića, dok je Srbin van igre.

Sve u svemu, Denver je odradio dobar posao pred sezonu. Od njih možemo očekivati sličnu igru kao i prethodnih sezona - uglavom će se sve svoditi na Jokića i Mareja, Porterov šut za tri poena, ali i odbranu i energiju ostatka tima. Bouns Hajland je godinu dana stariji, pa i od njega možemo očekivati napredak, a već je pokazao da poseduje kvalitet da u serijama zatrpava koš rivala. Od Erona Gordona se očekuje da skače, igra odbranu i unosi dobru energiju u tim, kao i do sada

Ukoliko ostanu zdravi, možemo očekivati jako dobru sezonu za Denver. Imaće čitavu sezonu da povrate Mareja i Portera u formu, uklope nove igrače, a onda da u plej-ofu prikažu svoju najbolju košarku. To bi trebalo da bude dovoljno za makar polufinale konferencije, ali su ambicije i mogućnosti i od toga veće.

NBA sezona počinje noćas duelima između Bostona i Filadelfije, odnosno Los Anđeles Lejkersa Golden Stejta, koji brane titulu.

Denver će prvi meč odigrati u noći između srede i četvrtka, a rival će im biti Juta Džez. Samo dve noći kasnije gostovaće Voriorsima, a dan posle ih očekuje prvi duel kod kuće, kada će im na noge doći ekipa Oklahome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading