SRPSKI NAVIJAČI U ŠOKU: Veleobrt u poslednjem trenutku, argetinski košarkaš pojačao Dalas!

Autor:

Sport

18.10.2022

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je delovalo drugačije, Dalas Meveriksu su njegova sledeća destinacija.

SRPSKI NAVIJAČI U ŠOKU: Veleobrt u poslednjem trenutku, argetinski košarkaš pojačao Dalas!

Foto: Tanjug/AP

Fakundo Kampaco, argetinski košarkaš, zvanično je pojačao ekipu Dalas Meveriksa i nastupaće i naredne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Iako se tokom celog leta šuškalo da će Kampaco pojačati neku ekipu u Evroligi, Argentinac će jednu ekipu u NBA zameniti drugom. Iz Denvera će preći u ekipu iz Teksasa.

Kampaco će u ekipi Dalasa nositi dres sa brojem dva, a interesantno je da će u Mevsima ponovo biti saigrač sa Lukom Dončićem, baš kao u ekipi Reala iz Madrida.

Dugo se bivši plej Reala dovodio u vezu i sa Partizanom, ali od toga ipak neće biti ništa. Osim crno-belih, u trci za Kampaca su se nalazili i Real Madrid i Fenerbahče, ali se omaleni plejmejker odlučio da ostane u Americi, gde će pokušati da se izbori za mesto u rotaciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kampaco u dresu Denvera

Argentinac je svoju košarkašku karijeru započeo u ekipi Penjarola, odakle je 2014. stigao u Madrid. Dve sezone je proveo na pozajmici u Mursiji, odakle se ponovo vratio u madridski klub, gde je ostao sve do 2020. Sa Realom je osvojio dve titule u Evroligi, tri španska prvenstva i dva kupa.

Posle toga je usledila selidba u NBA, a dve godine je sa promenljivim uspehom bio Jokićev saigrač u Denveru. Imao je prosek od pet i po poena u meču, uz tri i po asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading