ABA CIRKUS: Zakucavanje Lesora proglasili potezom kola, a proistaklo je iz elementarnog kršenja pravila košarkaške igre! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.10.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatnu stvar učinili su predstavnici regionalnog košarkoaškog takmičenja.

ABA CIRKUS: Zakucavanje Lesora proglasili potezom kola, a proistaklo je iz elementarnog kršenja pravila košarkaške igre! (VIDEO)

Foto: Starsport

Lesor i Obradović

U okviru 3. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Partizana savladali su u beogradskoj "Štark Areni" podgorički Studentski centar rezultatom 91:82.

Očekivale su pristalice crno-belih da će izabranici Željka Obradovića znatno lakše slomiti otpor mlađeg podgoričkog regionalnog ligaša, ali bodovi su ipak, na teži način, ostali u Beogradu.

Pored ostvarenog trijumfa, trećeg u isto toliko odigranih mečeva, jedan potez košarkaša u crno-beloj opremi posebno je istaknut od strane ABA lige na društvenim mrežama.

U pitanju je zakucavanje Matijasa Lesora koje se dogodilo polovinom druge deonice igre.

Ništa od navedenog ne bi bilo čudno, da pre samog poentiranja francuski internacionalac nije načinio elementarno kršenje pravila košarkaške igre.

Naime, Matijas Lesor je u reketu protivnika proveo znatno više vremena nego što je to po pravilima dozvoljeno. Precizni analitičari su izmerili da je u reketu gostiju proveo sedam sekundi.

 

 

Postavlja se pitanje kako trojica arbitara na ovom susretu nisu sankcionisali navedenu povredu pravila, a još je veće pitanje kako je i ABA liga ovakav potez mogla da uvrsti u red istaknutih kada je 3. kolo regionalnog košarkaškog takmičenja u pitanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading